We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Outlook IconIn  Outlook.com van Microsoft, kan u ongewenste mails blokkeren door ze toe te voegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders. Hoe? Dat leest u in deze tip

Door domeinnamen en afzenders toe te voegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders ,helpt u zelf een handje om het aantal spam in uw mailbox te beperken. Hoe u dat doet met de Outlook.com, leggen we uit in onderstaande tip.

Outlook.com: Ongewenste e-mails, spam en junk mails blokkeren

  • Surf naar Outlook.com en log in met je live ID.
  • Van zodra u aangemeld bent, klikt u op het gereedschapsicoontje in de rechter bovenhoek en vervolgens Opties.

Opties Outlook Com

  • Op de pagina dat opent, onder de rubriek Ongewenste e-mail voorkomen, klikt u op: Veilige en geblokkeerde afzenders.

Outlook.com.spam2

  • Bij de volgende stap kiest u dan voor geblokkeerde afzenders.

Outlook.com.spam3

  • Vervolgens hoeft u enkel nog maar domeinnamen of e-mailadressen in te vullen en ze toe te voegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders door op de gelijknamige knop te klikken.

Outlook.com.spam4

Als u goed leest ziet u dat er staat dat Outlook.com berichten van geblokkeerde afzenders automatisch verwijderd. Zowel afzonderlijke e-mailadressen als hele domeinen (het deel van een e-mailadres na het @-teken) kunnen worden geblokkeerd.