zaterdag, januari 22, 2022

Outlook IconOutlook.com voorziet (snelle) acties zoals u die misschien ook kent uit het lint van MS Outlook (deel van het Office pakket). Acties stellen u in staat verrichten te doen zonder door tal van menu's te navigeren. Nog leuker is dat u acties kan toevoegen en/of verwijderen, afhankelijk van hoe u mails verwerkt, dat spreekt.

Bij de lancering van online maildienst Outlook.com kon u al zogenaamde snelle acties gebruiken. Deze snelle acties bevatte destijds slecht enkele functies die gebruikers toelieten hun inbox snel te ordenen en/of op te ruimen. Maar kijk, we zijn nu enkele jaren verder en de 'snelle acties' zijn nog steeds present, maar zijn intussen een onderdeel van de 'Acties'. De acties op hun beurt zijn onderverdeeld in, euh... snelle acties, berichtoppervlak en werkbalk. U kan dus de acties aanpassen naargelang wat u aan het doen bent in Outlook.com. Bent u door de berichten aan het scrollen, dan zijn de oude getrouwe snelle acties nuttig. Bent u een bericht aan het lezen? Dan kan u overwegen om de acties van het berichtoppervlak aan te passen. Een e-mailbericht aan het opstellen? Dan kunnen de acties uit het onderdeel werkbalk u misschien van pas komen.

Outlook.com: Hoe (snelle) acties toevoegen of verwijderen?

Laat ons beginnen met het begin en uitleggen waar u de acties van Outlook.com kan aanpassen.

 • Surf naar Outlook.com en meldt je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord indien nodig.
 • Klik in de rechterbovenhoek op het tandwiel-icoontje en klik vervolgens (onderaan) op: Alle Outlook-instellingen weergeven.

Alle Outlook Instellingen

 • In het dialoogvenster dat opent, klikt u achtereenvolgens op: E-mail > Acties aanpassen.
 • In het rechtergedeelte kan u dan vervolgens aan de slag. Om te beginnen bij de rubriek snelle acties. U hoeft gewoon functies aan te vinken die u nuttig lijken als u door de berichtenlijst aan het scrollen bent. Functies die in uw situatie niet nuttig zijn vinkt u dan weer uit.

Snelle Acties1

 • Hetzelfde kan u doen voor de rubriek berichtoppervlak. Dit is bedoeld om de acties aan te passen wanneer u een bericht leest.

Snelle Acties2

 • Scrolt u nog iets verder naar beneden, kan u acties toevoegen/verwijderen voor de werkbalk. Dus, voor als u een e-mailbericht opstelt.

Snelle Acties3

 • Vergeet niet op Opslaan (rechts bovenaan) te drukken nadat u wijzigingen hebt aangebracht.

Succes!

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!