Outlook IconMet de online maildienst van Microsoft Outlook.com, kunt u eenvoudig berichtregels opstellen. Hoe? dat leest u in deze tip.

Door het instellen van berichtregels mist u nooit belangrijke e-mailberichten, houdt u het postvak-in op orde, en vindt u sneller uw mails terug. Het zijn maar enkele voordelen die berichtregels bieden. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt zoals u in onderstaande tip zal ontdekken.

Outlook.com: Berichtregels opstellen

Berichtregels stellen de gebruiker in staat om e-mailberichten te sorteren volgens afzender, bijlage, onderwerp en categorie├źn. Het instellen en afstemmen van berichtregels vergt natuurlijk een beetje tijd, maar eenmaal alles naar wens is, wint u die tijd zo weer terug. Om berichtregels in te stellen met Outlook.com, doet u het volgende:

  • Surf naar outlook.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Van zodra u ingelogd bent, klikt u op het gereedschapsicoontje in de rechterbovenhoek > Opties

Opties Outlook Com

  • Bij de volgende stap onder Outlook aanpassen, klikt u op: Regels voor het sorteren van nieuwe berichten.

Berichtregels Outlook.com2

  • De kans bestaat dat op de pagina dat volgt, al enkele berichtregels staan. Dat komt omdat u mogelijk eerder al mailberichten hebt gemarkeerd als nieuwsbrief etc. Wij gaan nieuwe berichtregels aanmaken en klikken op Nieuw.

Berichtregels Outlook.com3

Bij de volgende stap kan u aan de slag. Wij weten niet hoe u uw e-mailberichten wil sorteren, maar de instellingen zijn vrij duidelijk.

  • Verplaatsen naar mappen, in Categorie├źn onderbrengen en dergelijke behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Berichtregels Outlook.com4

  • Bent u klaar bevestigt met een klik op Opslaan.

Momenteel is het arsenaal aan berichtregels dat u kan opmaken vrij standaard, maar als we Microsoft mogen geloven gaan de opties weldra uitgebreid worden. Zo zouden er onder andere berichtregels toegevoegd worden met betrekking tot uw mobiel apparaat (meldingen verzenden, etc).