Outlook IconIndien u met Outlook online e-mails verzendt, kan u aan deze berichten bijlagen toevoegen van de clouddienst One Drive. Maar wist u dat het ook kan met andere clouddiensten zoals bijvoorbeeld Google Drive?

Indien u Outlook online gebruikt voor het opmaken en versturen van e-mails, weet u wellicht dat u via One Drive (Microsofts clouddienst) rechtstreeks bijlagen kan toevoegen op voorwaarde dat u de betreffende bijlage aldaar hebt opgeslagen. Maar wist u dat het ook kan met bijvoorbeeld Google Drive, Box.net, Dropbox etc?

Hoe rechtstreeks bijlagen toevoegen aan e-mail van andere clouddiensten in Outlook online?

Indien een andere online opslagdienst gebruikt dan One Drive maar u toch e-mails verwerkt via Outlook online kan het een goed idee zijn om de betreffende clouddienst toe te voegen aan Outlook online.

  • Surf met je favoriete browser naar https://outlook.live.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord indien nodig.
  • Klik in de rechterbovenhoek naar het tandwiel-icoontje > Alle Outlook-instellingen weergeven.

Alle Outlook Instellingen

  • In het dialoogvenster dat volgt selecteert u in de linkerkolom: E-mail > Bijlagen.
  • Onder de rubriek opslagaccounts selecteert u de gewenste dienst en verleent u Microsoft toegang tot je account.

Bijlgen Outlook.com 1

  • Nadat u klaar bent kan u vanuit de betreffende clouddienst bijlagen toevoegen aan e-mails. Begin met het opmaken van een bericht zoals u dat altijd doet. Van zodra u een bijlage wil toevoegen klikt u in de editor op; Bijlage > In cloudlocaties zoeken.

Bijlgen Outlook.com 2

  • Navigeer naar de clouddienst en selecteer de bijlage die u wilt toevoegen.

Bijlgen Outlook.com 3

Succes!