maandag, november 29, 2021

Gmail IconIn bepaalde situaties kan het handig zijn om van een e-mailbericht een bijlage te maken, zo kan u het betreffende e-mailbericht toevoegen als bijlage aan andere berichten die u verstuurt. Jawel, ook met Gmail kan dat. Lees in deze tip hoe?

Met veel tromgeroffel kondigde Google onlangs en nieuwe functie voor G Suite-gebruikers (lees betalende en professionelen) aan, namelijk de mogelijkheid om meerdere e-mails als bijlagen in een e-mail te verzenden. Deze nieuwe functie wordt niet voor gewone Gmail-gebruikers uitgerold. Dat tromgeroffel was eigenlijk niet nodig want de nieuwe functie is eigenlijk gewoon een verbeterde en handiger manier om meerdere e-mails als bijlagen te verzenden. Gebruikers van de klassieke Gmail zoals u en ik, kunnen dit ook. Als u e-mails als bijlagen in Gmail wilt verzenden, volgt u gewoon onderstaande stappen.

Gmail: Hoe een e-mailbericht als bijlage toevoegen?

Als u een e-mail in een andere e-mail wilt bijvoegen, moet u deze eerst downloaden. Dit is iets dat je eenvoudig vanuit Gmail kunt doen.

 • Open de e-mail die u wilt toevoegen.
 • Klik op de knop Meer opties (drie puntjes) en selecteer 'Bericht downloaden' in het menu.

Email Bijlage Gmail 1

 • Een bestand wordt gedownload naar uw lokale schijf met dezelfde naam als het e-mailonderwerp en de EML-bestandsextensie.
 • Wij hebben een map in Windows Verkenner aangemaakt waarin we onze belangrijke mails verzamelen, maar het staat u uiteraard vrij om bij het downloaden zelfs een locatie te kiezen.

Email Bijlage Gmail 2

 • Het bestand dat u download bevat alles in de e-mail, inclusief alle bijlagen.
 • Als u een voorbeeld wilt bekijken voordat u het verzendt, kunt u het openen in Mail op Windows 10 en de Mail-app op macOS of een andere desktop e-mailclient die u hebt.

Nadat u bovenstaande stappen hebt afgehandeld, kan u het gedownloade bericht toevoegen aan een nieuwe mailbericht.

 1. Open een nieuw bericht opstellen
 2. Klik op het bijlagepictogram.
 3. Navigeer en selecteer de EML-bestanden (zoals elk ander bestand op uw lokale schijf).
 4. Klik op: Openen.
 5. Klik op Verzenden nadat u uw bericht hebt opgemaakt.

Email Bijlage Gmail 3

 • Wanneer uw ontvanger het bericht ontvangt, kunnen de afbeeldingen erin worden geblokkeerd als een veiligheidsmaatregel, maar deblokkeren is eenvoudig en het bericht zal er net zo uitzien als het origineel.

U moet weten dat het EML-bestand dat u van Gmail downloadt, ook kan worden toegevoegd aan e-mails die worden verzonden vanuit andere e-mailservices en zelfs van e-mailclients op het bureaublad. EML is een e-mailbestandsindeling en de meeste, zo niet alle, e-mailapps ondersteunen dit. U kan dus perfect e-mails downloaden via Gmail en als bijlage verzenden met bijvoorbeeld de Mail app van Windows 10.

Succes!

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...