MS Outlook 2013 IconMS Outlook kan u zodanig instellen dat het programma de map verwijderde items automatisch zal wissen (leegmaken) bij het afsluiten.

Als u e-mailberichten (items) verwijdert met MS Outlook, verplaatst u ze eigenlijk naar de map Verwijderde items. Om berichten definitief te verwijderen zal u dus map Verwijderde Items moeten leegmaken. Een nogal een omslachtige methode als u het ons vraagt, maar het heeft natuurlijk wel als voordeel dat u per vergissing verwijderde items, alsnog kan recupereren. Bent u daarentegen iemand die ten alle tijden zeker is dat verwijderde items, ook echt verwijderd mogen worden? Dan kan u MS Outlook zodanig instellen dat de map Verwijderde items automatisch geledigd (gewist) wordt bij het afsluiten van MS Outlook.

MS Outlook: Map verwijderde items automatisch wissen (leegmaken) bij het afsluiten

  • Open MS Outlook en navigeer naar: Bestand > Opties.

Opties Outlook Openen

  • Selecteer Geavanceerd in de linker kolom.
  • In het rechter gedeelte plaatst u een vinkje bij: Mappen met verwijderde items leegmaken bij het afsluiten van Outlook.

Verwijderde Items Wissen Afsluiten Ms Outlook 1

Windows zal u steeds waarschuwen als u MS Outlook afsluit. Wenst u dat niet?

  • Scrol dan verder naar beneden tot aan de rubriek Overige.
  • Verwijder het vinkje bij: Vragen om bevestiging bij definitief verwijderen van berichten.

Verwijderde Items Wissen Afsluiten Ms Outlook 2

  • Bevestig met OK.

Klaar!