We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.90 (5 Votes)

MS Outlook 2013 IconMS Outlook kan u zodanig instellen dat het programma de map verwijderde items automatisch zal wissen (leegmaken) bij het afsluiten.

Als u e-mailberichten (items) verwijdert met MS Outlook, verplaatst u ze eigenlijk naar de map Verwijderde items. Om berichten definitief te verwijderen zal u dus map Verwijderde Items moeten leegmaken. Een nogal een omslachtige methode als u het ons vraagt, maar het heeft natuurlijk wel als voordeel dat u per vergissing verwijderde items, alsnog kan recupereren. Bent u daarentegen iemand die ten alle tijden zeker is dat verwijderde items, ook echt verwijderd mogen worden? Dan kan u MS Outlook zodanig instellen dat de map Verwijderde items automatisch geledigd (gewist) wordt bij het afsluiten van MS Outlook.

MS Outlook: Map verwijderde items automatisch wissen (leegmaken) bij het afsluiten

  • Open MS Outlook en navigeer naar: Bestand > Opties.

Opties Outlook Openen

  • Selecteer Geavanceerd in de linker kolom.
  • In het rechter gedeelte plaatst u een vinkje bij: Mappen met verwijderde items leegmaken bij het afsluiten van Outlook.

Verwijderde Items Wissen Afsluiten Ms Outlook 1

Windows zal u steeds waarschuwen als u MS Outlook afsluit. Wenst u dat niet?

  • Scrol dan verder naar beneden tot aan de rubriek Overige.
  • Verwijder het vinkje bij: Vragen om bevestiging bij definitief verwijderen van berichten.

Verwijderde Items Wissen Afsluiten Ms Outlook 2

  • Bevestig met OK.

Klaar!