We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

2.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.67 (6 Votes)

Gmail IconMet Gmail kan u een persoonlijke afbeelding uploaden. Deze afbeelding of foto wordt dan gebruikt voor alle producten en services van Google die je openbare foto weergeven, zoals bijvoorbeeld Gmail.

Gmail: Hoe een persoonlijke (mijn) afbeelding toevoegen of wijzigen?

  • Om een persoonlijke afbeelding aan je Gmail account toe te voegen logt u in bij Gmail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Van zodra Gmail opent, klikt u rechtsboven op Het tandwiel-icoontje  > Instellingen.

Instellingen Gmail

  • Op de pagina dat volgt, onder het tabblad Algemeen klikt u op de link (selecteer een foto) of afbeelding wijzigen indien u eerder al een persoonlijke afbeelding had ingesteld.
  • U kan meteen ook al een bolletje plaatsen bij de opties voor wie de afbeelding/foto mag zien (iedereen of enkel personen met wie u kan chatten).

Gmail Persoonlijke Afbeelding 1

Om het makkelijk te maken, gaan we van de veronderstelling uit dat u een afbeelding wil uploaden die ergens lokaal op uw computer staat.

  • In het pop-upvenster dat opent kiest u aan de linkerzijde voor Deze computer.
  • Daarna klikt u op de knop Bladeren.

Gmail Persoonlijke Afbeelding 2

Opmerking: Hebt u in het verleden een afbeelding gebruikt en wenst u in dat er voortaan geen afbeelding of foto wordt gebruikt? Selecteer dan: Geen afbeelding.

In het Windows verkenner dialoogvenster dat opent, navigeert u naar de locatie waar je persoonlijke afbeelding staat. Selecteer de foto en klik openen. De afbeelding wordt automatisch ge-upload naar je Gmail account. U kan desgewenst kleine aanpassingen doen door het selectiekadertje te vergroten/verkleinen. Het resultaat ziet u meteen rechts van het pop-upvenster verschijnen.

  • U hoeft u enkel nog maar op de knop, Wijzigingen toepassen te klikken.
Gmail Persoonlijke Afbeelding 3
Scrol verder naar beneden op de pagina en klik op: Wijzigingen opslaan.

Klaar!

Succes!