Android IconSmartphones en batterijen, het zijn niet elkaars beste vrienden. Gelukkig bestaan er goede apps die er voor zorgen dat de batterij het net iets langer volhoudt. Zoals JuiceDefender bijvoorbeeld.

JuiceDefender: Verleng de levensduur van batterij in uw smartphone

Het zwakke punt voor smartphones is de batterij. Wij hebben al verschillende modellen onder handen gehad en zelden zit er eentje tussen waarbij de batterij het langer dan 1 dag uithoud bij intensief gebruik. Smartphones worden voortdurend zuiniger en batterijen krachtiger, maar toch blijft het op moment van schrijven vaak huilen met de pet op. Toch kunt u de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengen. Zo kunt u energie vretende apps zoals WiFi en 4G uitschakelen, maar u begrijpt dat al dat geklungel bij de instellingen niet bevorderlijk is voor het gebruikersgemak. Ontwikkelaars weten dat natuurlijk ook en maken daarom apps om het leven van u (en de batterij) aangenamer te maken.

JuiceDefender is een zo applicatie waarmee u de levensduur van een smartphonebatterij aanzienlijk kan verlengen. De app zoekt de energieslurpers en schakelt ze automatisch uit indien u ze niet gebruikt en of nodig hebt. Bij standaardinstellingen beschikt u over 3 standen. Gebalanceerd, agressief of extreem. Bij gebalanceerd blijven de meeste functies werken en kunt alles blijven doen en toch de batterij besparen. Extreem is dan weer een ideale optie indien je batterij bijna leeg en geen lader bij de hand hebt. JuiceDefender schakelt dan (bijna) alles uit zodat u enkel nog kan sms-en en bellen.

Juicedefender

Indien u dat wenst kunt u zelf aangeven wat JuiceDefender wel en niet mag. Een druk op Aangepast/Geavanceerd volstaat om een volledig persoonlijk profiel aan te maken al vertellen we er in één adem bij dat niet alle instellingen beschikbaar zijn bij de gratis versie die we hier bespreken.

Nog even vertellen dat JuiceDefender niet goed werkt als u eventueel zogenaamde "taskkiller" geïnstalleerd hebt.

JuiceDefender: Algemeen oordeel

JuiceDefender is een app waarmee u de levensduur van een smartphonebatterij kan verlengen. De gratis versie volstaat ruimschoots voor de meeste gebruikers en u kan er ettelijke oplaadbeurten mee uitsparen en dat is uiteraard ook meegenomen. JuiceDefender is op moment van schrijven enkel beschikbaar voor Android gestuurde smartphones en tablets.

Homepagina: juicedefender.com