Android IconApps op uw smartphone of tablet kunnen persoonlijke informatie verraden. Vandaar is het een goed idee om uw apps te beveiligen met een veegpatroon. Met App Lock bijvoorbeeld

App Lock: Toegang tot apps beveiligen met veegpatroon

De meest privacy gevoelige informatie op uw smartphone of tablet wordt verraden doordat gebruikers hun toestel vergeten of onbewaakt laten rondslingeren. Bijkomend is dat veel apps uw heel doen en laten bewaren. U begrijpt dat als u uw toestel onbewaakt achterlaat, het voor anderen een kleine kunst om te achterhalen wat u zoal allemaal uitspookt op uw tablet of smartphone. Beveiligen met een pincode is een stap in de goede richting maar lang niet voldoende. App Lock gaat een stap verder. Met App Lock kunt u elke app afzonderlijk beveiligen met een wachtwoord of een "veegpatroon", zo kunt precies aangeven welke apps "eerlijke vinders" of "onbevoegden" mogen en kunnen gebruiken. Een ander voordeel van App Lock is dat, als u bijvoorbeeld een tablet deelt met het gezin, u de toegang tot bepaalde applicaties kan beveiligen.

Het enige wat u moet doen is App Lock downloaden via de Play Store van Google (zoek naar App Lock) en installeren. Na installatie kunt u meteen bij de settings terrecht om aan te geven welke applicaties er beveiligd moeten worden (zie schermafdruk) en hoe dat dan moet gebeuren (wachtwoord of veegpatroon). Bij het eerste gebruik wordt u wel gevraagd om een wachtwoord op te geven samen met een beveiligingsvraag. Dit is een bijkomende veiligheid voor als u ooit het wachtwoord of veegpatroon mocht vergeten.

Nadien is het enkel zaaks om per applicatie aan te duiden of ze al dan niet beveiligd moeten worden door de schuifregelaar te verplaatsen naar open of op slot.

App Lock Settings

App Lock2

Rest ons enkel nog te vertellen dat App Lock enkel beschikbaar is voor Android en dat de app gratis te downloaden is. Helaas niet in het Nederlands te gebruiken.

Website App Lock

App Lock op Google Store