Android IconEen belvolume dat zich automatisch aanpast aan het omgevingsgeluid? Inderdaad, dankzij de app Intelligent Ringer krijgt u dat zo voor elkaar.

Beltonen en hun volume zijn onafscheidelijk maar zelden aangepast aan de omgeving. Of u bevindt zich op een plaats waar veel omgevingslawaai is zodat u het risico loopt een belangrijk telefoontje te missen. Of u schrikt zich een bult als 's nachts plots uw smartphone begint af te lopen. Kortom, Intelligent Ringer is een app dat het belvolume van uw Android smartphone automatisch aanpast aan het omgevingsgeluid. Over de voordelen hiervan hoeven we niet uit te wijden, toch?

Intelligent Ringer: Belvolume automatisch aangepast aan het omgevingsgeluid

Intelligent Ringer: Introductie (volgens de ontwikkelaars)

Intelligente Ringer stelt belvolume op basis van het omgevingsgeluid waarin uw smartphone echt werkt. Het is ook mogelijk om te detecteren of de de telefoon in uw broekzak zit of niet met behulp van sensormetingen. Intelligent Ringer respecteert stil en trilmodus. Wanneer één van deze actief is, wordt het volume niet aangepast.

Intelligent Ringer: Gebruik

Intelligent Ringer gebruikt de microfoon van je smartphone om het omgevingsgeluid te meten. Na installatie kunt u eventueel nog enkele aanpassingen doorvoeren bij de instellingen. Zo zijn onder andere de volgende opties beschikbaar:

  • Pocket Factor: De app probeert te detecteren of uw smartphone al dan niet in uw broekzak zit en zal het belvolume hieraan aanpassen. U kan uiteraard zelf bepalen hoe luid het belvolume moet zijn via deze optie.
  • Accuracy: Bij deze instelling kunt u de tijd aanpassen dat Intelligent Ringer nodig heeft om het omgevingsgeluid te bepalen.
  • Sensitivity: Hiermee regelt u de gevoeligheid van de microfoon en/of camera om het omgevingsgeluid te bepalen.
  • Minimum en maximum volume. Hier regelt u, nou ja, het min- en maximum van het belvolume.

Intelligent Ringer

  • Als verder naar beneden scrolt bij de instellingen kunt u eventueel Intelligent Ringer manueel kalibreren (Noise-Silence).

Intelligent Ringer: Oordeel

Leuke en nuttige app dat voorkomt dat u vaak moet prutsen aan het belvolume. Helaas niet beschikbaar in het Nederlands.

Intelligent Ringer (Google Play)