Android IconSpeedtest.net stelt een app beschikbaar waarmee u de internetsnelheid van uw smartphone kan testen, zoals dat al de site kon voor de computers

Providers pakken maar al te graag uit met megabytes als ze u een abonnement proberen aan te smeren. U als gebruiker kijkt natuurlijk eerst naar de prijs, maar als u veel gebruik maakt van mobiel dataverkeer, kan het misschien de moeite lonen om ook eens de internetsnelheden onder de loep te nemen. Akkoord, de internetsnelheid zal voor een stuk afhangen van je locatie, maar wij vonden het toch de moeite om er eens bij stil te staan. Een app die u daar kan bij helpen is Speedtest.net. Speedtest.net werkt gelijkaardig als de moedersite waar u internetsnelheden voor de vaste internetverbindingen kan testen.

Speedtest: Test de internetsnelheid van uw smartphone (Android-iPhone)

Speedtest.net: Introductie

Speedtest.net test de ping, download- en uploadsnelheid van de internetverbinding voor je smartphone. De app zoekt naar de een geschikte host (via gps) om de metingen te doen.

Speedtest.net: Gebruik

  • Speedtest.net gebruiken is niet moeilijker als een andere doorsnee app. Na installatie hoeft u enkel de applicatie te starten en op Begin test te drukken.

Speedtest1

  • Daarna is het gewoon een kwestie van de metingen af te wachten en de resultaten te aanschouwen.

Speedtest2

  • Indien u regelmatig metingen uitvoert kunt u bij het tabblad Results de historiek bekijken.

Speedtest3

Speedtest.net: Oordeel

pro:

  • Gemakkelijk in gebruik.
  • Nederlandstalige interface.
  • Gratis voor Android & iPhone

Contra:

  • Irritante en overvloedige reclame.

Op moment van schrijven is de internetsnelheid waarschijnlijk niet belangrijk in je keuze van een abonnement, maar geloof ons vrij, in de toekomst zal dat zeker veranderen, net zoals dat het geval was bij vaste internetverbindingen. Nu hebt u in elk geval iets om te controleren of de beloofde snelheden gehaald worden, al blijft het afhankelijk van uw locatie.

Speedtest app voor uw mobiel apparaat kan u hier downloaden