Android IconU wil graag een app installeren op uw Android apparaat maar krijgt steeds de melding "Er is onvoldoende opslagruimte"? Probeer dan deze tip eens.

Eén van de grote voordelen van Android gestuurde smartphones en tablets zijn de gigantische hoeveelheid apps die beschikbaar zijn. Maar vroeg of laat stuit u op de beperkingen van uw tablet of smartphone. Zo is het interne telefoongeheugen niet onbeperkt waardoor de kans reëel is dat u tijdens het installeren van de zoveelste app de melding krijgt "Er is onvoldoende opslagruimte". Als u deze 'foutmelding' ziet verschijnen, hebt u 2 opties. Of u begint met het verwijderen van apps (maar dat doet u liever niet), of u verplaatst apps naar de SD-kaart. Door apps te verplaatsen naar de SD-kaart maakt u telefoongeheugen vrij en kunt u alsnog extra apps installeren. Rest de vraag, hoe verplaats ik apps naar de SD-kaart?

Android: Er is onvoldoende opslagruimte

Om apps naar een SD kaart (geheugenkaart) te verplaatsen doet u het volgende:

  • Open de instellingen van je Android apparaat en navigeer naar Apps.

Verplaatsen Naar Sdkaart1

  • Bij de volgende stap kunt u kiezen voor gedownloade apps of alle apps. Welke u neemt maakt eigenlijk weinig uit, bedoeling is dat u een overzicht krijgt van de geïnstalleerde apps.

Verplaatsen Naar Sdkaart2

  • Nu komt het er op neer om app per app te controleren of u ze naar SD kaart kan verplaatsen.
  • Selecteer een app en in het volgende scherm ziet u de knop: Naar SD kaart verplaatsen.

Verplaatsen Naar Sdkaart3

  • Indien de knop Verplaatsen naar SD-kaart niet opgelicht is (niet bruikbaar), kan dat 2 dingen betekenen. Of de app staat al op de SD-kaart, of de app ondersteunt deze functie niet.
  • Ga terug naar het vorige scherm en selecteer de volgende app. Zo gaat u verder tot de gewenste apps allemaal op de SD-kaart staan.
  • Om extra telefoongeheugen vrij te maken kunt u ineens ook de gegevens wissen (cache).