Android IconOm sommige apps te gebruiken/verwijderen moet uw Android apparaat geroot zijn. Ok, maar wat is rooten, maar vooral hoe root u uw Android apparaat?

Het rooten van uw Android apparaat heeft enkele voordelen. Zo kan u apps gebruiken die een gerout apparaat vereisen, het besturingssysteem, Android dus, updaten, en (niet onbelangrijk) apps verwijderen. Geloof ons vrij, probeert u de Facebook-app maar eens van uw smartphone of tablet te kieperen. Kortom, door het rooten van uw Android apparaat krijgt u de volledige toegang (rechten) er van. U wordt baas over uw eigen toestel.

Natuurlijk is er ook een maar. Het rooten van uw smartphone of tablet (Android) houdt ook risico's in. Zo kan uw apparaat mogelijk niet meer werken indien het proces mislukt. Bovendien kunnen de garantievoorwaarden vervallen als fabrikanten merken dat uw apparaat geroot is. Maar goed, het is uw toestel en u mag van ons zelf de keuze maken, wij leggen enkel uit hoe u uw Android apparaat (meestal Smartphone/tablet) kan rooten.

Wat is rooten?

Rooten is een equivalent van jailbraiken. In principe is het niet meer dan het ontsluiten van het besturingssysteem zodat u toegang krijgt tot zowat alles. Met een geroot apparaat kan u apps installeren die niet geverifieerd zijn door Google, het besturingssysteem updaten, overklokken van de processor enz... .

Natuurlijk klinkt 'rooten' voor doorsnee gebruikers als een berg gevaarlijke insecten waar u best uw handen vanaf houdt. Voor hen is het iets wat niet anders kan dan mislopen en eindigen met een kapot toestel. Maar ook voor hen is er een hulpmiddel (zie verderop) waardoor het rooten van uw Android apparaat, een klein kunstje is. Maar we herhalen, de risico's zijn er!

Hoe uw Android apparaat rooten?

Uw Android apparaat rooten gebeurd in verschillende stappen. Geen nood we helpen u stap voor stap.

Hoe uw Android apparaat rooten? -Stap 1

 • Om te beginnen moet u de functie USB-foutopsporing activeren.
 • Open de instellingen van uw smarthone of tablet.
 • Scrol naar beneden en druk op: Over de telefoon.
 • Druk vervolgens op Opties voor ontwikkelaars.
  • Ziet u Opties voor ontwikkelaars niet staan, druk dan 7 keer op de buildnummer (geïntroduceerd vanaf Android 4.1- zie schermafdruk).

Rooten Android1

 • Nu de opties voor ontwikkelaars zichtbaar is, drukt u er op om te openen.

Rooten Android2

 • Bij de volgende stap activeert u de USB-foutopspring (vinkje plaatsen).

Rooten Android3

 • Als u de USB-foutopsporing aangevinkt hebt, bent u klaar met stap 1 en mag u terug naar het startscherm van u apparaat gaan.

Hoe uw Android apparaat rooten? - Stap 2

Neem plaats achter uw computer, want die hebt u ook nodig.

Waarschuwing! Wees aandachtig tijdens het installeren van Kingo Android root. De kans is reeel dat er een hoop rotzooi mee geïnstalleerd wordt, afhankelijk van waar u de download vandaan haalt. Wij merkten niks bijzonders via de officiële site, maar we hebben weet van personen die elders het programma gedownload hebben, die wel opgezadeld zaten met malware.

 • Na installatie start u Kingo Android root op.
 • Verbindt uw Android apparaat via USB-kabel met de computer.
 • Klik op Root.

Rooten Android4

 • Laat Kingo zijn werk doen.
 • Na enkele minuten bent u klaar en is het apparaat geroot.

Opmerking: Controleer de lijst van compatibele apparaten vooraleer u begint. Mocht Kingo root voor u niet werken kan u nog altijd het gelijkaardige SRSRoot proberen.