Android IconOok op uw Android gestuurd apparaat kan u uw zoekgeschiedenis en app-geschiedenis (Play Store) wissen. Hoe? Dat leest u in deze tip.

Ook op uw Android gestuurde tablet of smartphone wordt uw zoekgeschiedenis bewaart. Niet verwonderlijk als u weet dat het Android besturingssysteem van Google komt. Uw zoekgeschiedenis uit de Play Store hoort daar eveneens bij. Als u bijvoorbeeld op zoek gaat naar een app uit de Play Store, zal u merken dat eerdere zoekopdrachten verschijnen als suggesties. Wat de reden ook mag zijn, op tijd en stond uw zoekgeschiedenis wissen op uw smartphone of tablet, kan nooit kwaad, vandaar deze tip.

Android: Hoe uw zoek- en Play Store geschiedenis wissen op uw smartphone of tablet?

Om uw zoekgeschiedenis en app-geschiedenis te wissen op uw smartphone of tablet, doet u het volgende:

  • Open de Play Store op uw toestel.

Zoekgeschiedenis Android1

  • Van zodra de Play Store opent, opent u de instellingen. Dit kan door op de menu-knop te drukken in de linker bovenhoek.

Zoekgeschiedenis Android2

  • Van zodra de instellingen opent, drukt u op: Lokale zoekgeschiedenis wissen.

Zoekgeschiedenis Android3

U bent klaar! Er verschijnt geen bevestiging, noch een dialoogvenster met informatie. U kan gewoon terug naar het startscherm van uw apparaat navigeren.

Opmerking: De werkwijze om uw zoekheschiedenis te wissen kan verschillen naargelang het merk, type, en Android-versie op uw smartphone of tablet. Deze tip is dan ook enkel maar bedoeld als leidraad.