Android IconHebt u zich ook al eens afgevraagd hoe u bepaalde telefoonnummers (of sms'jes) van bepaalde bellers of contactpersonen kan blokkeren met uw smartphone of tablet? Lees er hier meer over.

Hebt u last van 'ongewenste' bellers, stalkers of onbekende personen die u voortdurend opbellen of tekstberichten sturen op de meest ongepaste momenten? Wordt u regelmatig lastig gevallen door televerkopers? Ja? Dan kan u desgewenst deze personen of telefoonnummers blokkeren met uw Android gestuurde smartphone of tablet. In het besturingssysteem Android zit er een blokkeringsfunctie, maar er is geen 'directe' methode voorzien om dat snel en eenvoudig klaar te spelen. Bovendien kan de werkwijze verschillen naar gelang het merk/type van het toestel en de Android-versie van uw mobiel apparaat. Is er dan een eenvoudige manier om Contactpersonen en/of telefoonnummers te blokkeren die werkt op alle apparaten? Natuurlijk wel, meer bepaald met de app Mr Number.

Android: Hoe telefoonnummers en sms'jes blokkeren?

Mr Number: Introductie

Mr Number is dus een app waarmee u op een eenvoudige manier contactpersonen/of (onbekende) telefoonnummers kan blokkeren op uw Android apparaat. Zonenummers blokkeren kan ook net als telefoonnummers traceren. Een overzicht:

  • Blokkeer gesprekken en tekstberichten van één persoon, een netnummer of de hele wereld.
  • Stop televerkopers en incassobureaus voordat ze uw tijd verspillen.
  • Onderschep oproepen van particuliere / onbekende nummers door automatisch meteen op te hangen of ze door te sturen naar uw voicemail
  • Rapporteer ongewenste gesprekken en tekstberichten door andere gebruikers te waarschuwen.
  • Automatische traceren van de beller voor recente nummers in de geschiedenis van de telefoon, zodat u weet wie hij moet blokkeren.
  • 20 gratis beller lookups voor mobiele en vaste nummers (gratis versie is beperkt tot 20 verzoeken).

Opmerking: Het blokkeren van sms berichten werkt niet op smartphones/tablets draaiende op Android versie 4.4 (KitKat).

Mr Number: Gebruiken

Mr Number werkte op ons toestel niet in het Nedelands maar laat zich vrij eenvoudig bedienen. Als u de app opent kan u telefoonnummers of zonenummers invoeren die u wenst te blokkeren. Bij de tabbladen kan u kiezen of meteen wil ophangen of ze naar uw voicemail wenst door te verwijzen. Onder het tabblad Exceptions kan u dan weer uitzonderingen toevoegen indien u bijvoorbeeld zonenummers of landnummers hebt gekozen om te blokkeren. We kunnen u echter niet garanderen of deze functie ook werkt in Europa omdat op de site van de ontwikkelaars enkel melding gemaakt wordt over Amerikaanse nummers.

Mrnumber1

Bij onze test bleek de app alvast goed te werken. Sinds dat we het ding installeerden werden alvast niet meer lastig gevallen door 'onbekende' nummers. Als u wil weten wie (of wat) er achter een telefoonnummer schuil gaat, kan u altijd via de oproepgeschiedenis de lookup functie gebruiken (tot 20 x bij de gratis versie).

Mr number kan u downloaden en installeren via Google Play of via de website van de ontwikkelaars.