We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (3 Votes)

Android IconZoals u weet wordt er tijdens het installeren van een nieuwe app, automatisch een snelkoppeling gemaakt op Android gestuurde apparaten. Wenst u dat niet? Lees dan deze tip.

Als u op tablets of smartphones, draaiende op Android een nieuwe app installeert, wordt er automatisch een nieuwe snelkoppeling geplaatst op één van uw startschermen. Geen groot probleem, tenzij u iemand bent die graag de zaken overzichtelijk houdt en veel apps gebruikt. Nu zijn er natuurlijk nog wel andere redenen te verzinnen waarom u geen snelkoppeling wenst tijdens het installeren van een app. Maar de vraag die we in deze tip beantwoorden is, hoe voorkomt u dat er automatisch een snelkoppeling geplaatst wordt tijdens het installeren van een nieuwe app?

Android: Niet automatisch een snelkoppeling maken bij installeren van een app

Om te voorkomen dat er een snelkoppeling van een nieuwe app gemaakt wordt tijden het installeren doet u het volgende:

  • Navigeer naar de Google Play app en open deze.
  • Van zodra Google Play verschijnt opent u de instellingen (dat kan door in de linkerbovenhoek op de 3 verticale streepjes te drukken).

Snelkoppeling Android1

  • Van zodra de instellingen opent, verwijdert u het vinkje bij: Pictogram toevoegen aan startscherm .....

Snelkoppeling Android2

Klaar!