vrijdag, juni 09, 2023

Android IconHebt u zich ooit al eens afgevraagd hoe u speciale tekens typt op uw Android apparaat (smartphone, tablet)? Lees dan deze tip.

Als u een tekstbericht of een e-mail typt op uw smartphone of tablet kan het gebeuren dat u al eens een speciaal karakter nodig hebt. Niet zo erg denkt u dan, maar als u dit trucje niet kent, bent u waarschijnlijk wel even aan het zoeken waar u de speciale karakters kan vinden. Het is thans poepsimpel.

Android: Hoe speciale tekens typen?

Vooraf: Zoals u wellicht weet kan u op Android gestuurde apparaten andere invoermethoden (toetsenborden zeg maar) installeren. Deze tip is enkel van toepassing voor het standaard aanraakklavier van het Android apparaat.

 • Om speciale tekens in te voeren in een tekstbericht, e-mail of andere applicatie doet u het volgende:
 • Druk voor langere tijd op de letter die verwant is met het speciale teken. Wenst u bijvoorbeeld een é te typen, drukt u langere tijd op de "gewone" e en selecteert (drukt u op) het teken.

Android Speciale Tekens2

 • Idem dito bij bijvoorbeeld de letter C. Wenst u bijvoorbeeld ç te gebruiken, druk dan gedurende enkele seconden op de letter C.

Android Speciale Tekens1

 • Kortom, onder elke letter staan de gerelateerde speciale tekens afhankelijk van de taal, dat spreekt.

Afhankelijk van het merk en type van het apparaat, vindt u meestal ook nog een toets (in de buurt van de spatiebalk) waarmee u kan wisselen naar een nummerriek klavier. Hier vindt u ook speciale tekens.

Opmerking: Ook op een Windows-telefoon, iPhone of iPad is de werkwijze gelijkaardig. Gedurende langere tijd op een letter drukken zal ook op deze toestellen de onderliggende speciale tekens oproepen (of de toegang ernaartoe).

Succes.

Recente Reacties

 • Cees zei Meer
  Lint exporteren op deze wijze lukt bij mij niet. Hij slaat het niet op.
 • Harrie zei Meer
  Op een PC-toetsenbord zitten o.a. de toetsen 'pijltje naar links', 'pijltje naar rechts', home en...
 • Paul van den Broek zei Meer
  Ik kan opeens geen afbeelding invoegen in koptekst /voettekst met "uit een bestand" of uit...
 • Draapie zei Meer
  Voor de duidelijkheid moet je er wel een Pc of laptop voor gebruiken. Op mobile apparaten werkt dit niet.