woensdag, oktober 27, 2021

Android IconMet u Android gestuurde smartphone of tablet kan u desgewenst tekstberichten (SMS) plannen, om te verzenden in de toekomst. Hoe? Dat leest u in deze tip.

We blijven het vreemd dat het vooralsnog altijd niet mogelijk is om tekstberichten te plannen, zodat ze automatisch verzonden worden op een door u bepaald tijdstip. Al jaren wordt deze functie genegeerd door Android (en anderen), hoewel dit volgens ons toch nuttig kan zijn. Mogelijk is het ontbreken van een populaire app die dit wel mogelijk maakt, wel de reden. Want geef toe, waarom zouden ze wakker liggen van deze functie als er nauwelijks vraag naar is. Hebt u toch interesse in deze functionaliteit, hebben we goed nieuws voor. In de Play Store vindt u namelijk een app die het wel mogelijk maakt om tekstberichten (sms) te plannen. De app heet SMStagger, en wij testte het.

Android: Tekstberichten (SMS) versturen in de toekomst (plannen).

Waarom kan het plannen van tekstberichten handig zijn? Wel, als u wat vergeetachtig bent bijvoorbeeld. Zo kan u iemand een gelukkige verjaardag wensen via sms, en datzelfde sms automatisch laten verzenden op een door u gekozen tijdstip. Nu horen we u al denken "Ja maar op mijn smartphone/tablet staat een agenda, kalender, hangouts, Facebook, etc. Vergeten wordt moeilijk.". Kan allemaal goed zijn, we willen u gewoon het bestaan van dit alternatief niet onthouden.

Bij onze test bleek SMStagger alvast goed te werken en gebruiksvriendelijk te zijn. Na installatie klikt u op het + icoontje om te beginnen.

Smstagger 1

Bij de volgende stap vult u de ontvanger, het telefoonnummer en het tekstbericht in. Als u op 'Date' drukt, verschijnt er een soort kalender waarin u de datum en tijdstip kan aangeven waarop het tekstbericht (sms) moet verzonden worden. Bent u klaar drukt u op 'Shedule Text' en u bent klaar.

Smstagger 2

U merkt het. SMStagger werkt vrij eenvoudig en doet wat het belooft te doen. Toch hebben we enkele opmerkingen. Zo bleek het laden van de contactpersonen moeizaam te gaan en bleef ons toetsenbord 'in de weg zitten' waardoor het drukken op de 'Shedule Text' moeilijk lukte. Dat laatste was eenvoudig op te lossen met een druk op de 'terug-knop', althans bij ons toestel. Dat SMSTagger enkel Engels praat moet er ook voor lief bijnemen.

SMSTagger kan u downloaden via Google Play Store

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...