We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (2 Votes)

Android IconWist u dat u de hoogte van het Google-toetsenbord kan aanpassen op je Android gestuurde smartphone of tablet? Lees in deze tip hoe u dat doet.

Als u een smartphone of tablet bezit, is de kans groot dat u het Google-toetsenbord gebruikt. Nu moet u weten dat het Google-toetsenbord ook regelmatig ge├╝pdatet wordt, als u de updates installeert tenminste. Gevolg is dat er regelmatig nieuwe opties en instellingen beschikbaar worden. Zo kan u met de recentste versie van het Google-toetsenbord de hoogte aanpassen. Ideaal voor gebruikers die moeilijkheden ondervinden bij het typen van bijvoorbeeld sms-berichtjes. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook gebruikers die vinden dat het Google-toetsenbord teveel plaatst inneemt op het scherm, zij kunnen het formaat kleiner maken, want dat kan ook. In deze tip doen we uit de doeken hoe u dat allemaal klaarspeelt.

Android: De hoogte (grootte) van het Google-toetsenbord aanpassen:

  • Om te beginnen opent een u app waarvoor het toetsenbord nodig is. Bijvoorbeeld de tekstberichten.
  • Van zodra het Google-toetsenbord verschijnt, drukt u gedurende enkele seconden op de toets links naast de spatiebalk. In ons voorbeeld is dat de komma, maar dat kan verschillen naargelang uw invoermethode (qwerty-azerty, etc.). Hoe dan ook, de toets links naast de spatiebalk is degene die u moet gebruiken (zie schermafdruk).

Toetsenbord Groter Android A

  • Als u de toets enkele seconden ingedrukt houdt, verschijnt er een nieuw dialoogvenster. Hier drukt u op: Instellingen voor Google-toetsenbord.

Toetsenbord Groter Android B

  • Bij de volgende stap, drukt op: Voorkeuren.

Toetsenbord Groter Android C

  • Van zodra de voorkeuren openen, drukt u op: Hoogte van het toetsenbord.

Toetsenbord Groter Android D

  • Het enige wat u nu nog moet doen is de schuifregelaar verplaatsen naar de gewenste positie (links = lager, rechts = hoger).
  • Bevestig met Ok als u klaar bent.

Toetsenbord Groter Android E

Opmerkingen:

De werkwijze en schermafdrukken van deze tip kunnen afwijken naargelang merk, type en Android-versie op je apparaat

Vergewis u ervan dat het Google-toetsenbord een afzonderlijk app is en niet hetzelfde is als het standaard toetsenbord van je apparaat. U kan in principe altijd het Google-toetsenbord als standaard instellen, of downloaden via de Store, indien het niet meegeleverd werd bij je toestel.

De hoogte van het Google-toetsenbord kan je aanpassen, verwacht echter geen mirakels. Op kleine schermen is het verschil tussen de hoogste en de laagste waarde te verwaarlozen.

Succes!