zondag, oktober 01, 2023

Android IconWist u dat u de hoogte van het Google-toetsenbord kan aanpassen op je Android gestuurde smartphone of tablet? Lees in deze tip hoe u dat doet.

Als u een smartphone of tablet bezit, is de kans groot dat u het Google-toetsenbord gebruikt. Nu moet u weten dat het Google-toetsenbord ook regelmatig geüpdatet wordt, als u de updates installeert tenminste. Gevolg is dat er regelmatig nieuwe opties en instellingen beschikbaar worden. Zo kan u met de recentste versie van het Google-toetsenbord de hoogte aanpassen. Ideaal voor gebruikers die moeilijkheden ondervinden bij het typen van bijvoorbeeld sms-berichtjes. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook gebruikers die vinden dat het Google-toetsenbord teveel plaatst inneemt op het scherm, zij kunnen het formaat kleiner maken, want dat kan ook. In deze tip doen we uit de doeken hoe u dat allemaal klaarspeelt.

Android: De hoogte (grootte) van het Google-toetsenbord aanpassen:

 • Om te beginnen opent een u app waarvoor het toetsenbord nodig is. Bijvoorbeeld de tekstberichten.
 • Van zodra het Google-toetsenbord verschijnt, drukt u gedurende enkele seconden op de toets links naast de spatiebalk. In ons voorbeeld is dat de komma, maar dat kan verschillen naargelang uw invoermethode (qwerty-azerty, etc.). Hoe dan ook, de toets links naast de spatiebalk is degene die u moet gebruiken (zie schermafdruk).

Toetsenbord Groter Android A

 • Als u de toets enkele seconden ingedrukt houdt, verschijnt er een nieuw dialoogvenster. Hier drukt u op: Instellingen voor Google-toetsenbord.

Toetsenbord Groter Android B

 • Bij de volgende stap, drukt op: Voorkeuren.

Toetsenbord Groter Android C

 • Van zodra de voorkeuren openen, drukt u op: Hoogte van het toetsenbord.

Toetsenbord Groter Android D

 • Het enige wat u nu nog moet doen is de schuifregelaar verplaatsen naar de gewenste positie (links = lager, rechts = hoger).
 • Bevestig met Ok als u klaar bent.

Toetsenbord Groter Android E

Opmerkingen:

De werkwijze en schermafdrukken van deze tip kunnen afwijken naargelang merk, type en Android-versie op je apparaat

Vergewis u ervan dat het Google-toetsenbord een afzonderlijk app is en niet hetzelfde is als het standaard toetsenbord van je apparaat. U kan in principe altijd het Google-toetsenbord als standaard instellen, of downloaden via de Store, indien het niet meegeleverd werd bij je toestel.

De hoogte van het Google-toetsenbord kan je aanpassen, verwacht echter geen mirakels. Op kleine schermen is het verschil tussen de hoogste en de laagste waarde te verwaarlozen.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...