zondag, augustus 14, 2022

Android IconBent u nieuwsgierig wat het EMEI (International Mobile Equipment Identity) nummer op je (Android) smartphone is? Wilt u weten hoe u snel het IMEI nummer van je apparaat kan vinden? Dan is deze tip zeker wat voor u.

Wat is het IMEI nummer?

De term International Mobile Equipment Identity, meestal afgekort tot IMEI staat voor het (meestal 15-cijferige) nummer dat een gsm-toestel identificeert. Het kan worden gebruikt om het toestel te laten blokkeren bij verlies of diefstal. De provider heeft het nummer ook nodig om een mobiele telefoon te ontgrendelen. Elk IMEI nummer is uniek, net zoals elk mens dat is.

IMEI-nummers zijn 14-16 cijfers lang, waarbij de meerderheid uit 14 cijfers en een laatste cijfer bestaat. IMEI's worden zowel door vervoerders als fabrikanten gebruikt voor trackingdoeleinden. Als u bijvoorbeeld uw telefoon opstuurt voor reparatie, weet u dat u uw telefoon terug krijgt (en niet een andere telefoon). IMEI's worden opgesplitst met behulp van een 11-222222-333333-4-indeling, waarbij de eerste en tweede secties het merk en model definiëren en de derde specifiek is voor die specifieke handset. De vierde, zoals hierboven vermeld, verifieert dat de IMEI voldoet aan de toewijzings- en goedkeuringsrichtlijnen.

Hoe het IMEI nummer vinden van je smartphone?

Nu moet je weten dat er meerdere manieren zijn om het IMEI nummer van je toestel te vinden.

1) Bel het nummer *#06#

De eenvoudigste manier om het IMEI nummer te achterhalen is *#06# te typen (sterretje,hashtag,nul,6, hashtag) in de telefoonkiezer van je toestel. Van zodra je het nummer typt verschijnt de informatie op je telefoon.

Emei 1

2) Via de instellingen van je smartphone:

Ook via de instellingen van je smartphone kan je het IMEI nummer achterhalen. Hoewel dat kan verschillen van merk/model en Android versie vind je het IMEI nummer meestal terug via; Instellingen > Systeem > Over telefoon.

Emei 2

Emei 3

Opgelet! Het IMEI nummer van je telefoon is 'ultra' privé! U doet er dan ook best aan dit nummer nooit openbaar te delen met derden!

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...