We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.38 (4 Votes)

Photo IconWenst u snel en eenvoudig een collectie afbeeldingen aan te leggen (downloaden) via afbeeldingen zoeken met Google? Misschien is deze tip dan wat voor u.

Als u afbeelding zoekt met bijvoorbeeld Google en uiteindelijk gevonden hebt wat u zoekt, wilt u natuurlijk de afbeelding opslaan. Nu is de meest gangbare methode om afbeeldingen op te slaan via een klik met de rechtermuisknop > Opslaan als. Voordeel aan deze methode is dat u de naam zelf kan kiezen en u eventueel de mogelijkheid hebt om zelf de locatie te bepalen. Maar wat als u weinig tijd hebt en snel een verzameling afbeeldingen of foto’s over een bepaald item wil aanleggen? Wel dan kunt u dat misschien doen op de manier zoals we beschrijven in onderstaande tip.

Snel en eenvoudig een collectie afbeeldingen of foto's aanleggen:

Als u snel een eenvoudig een collectie afbeeldingen of foto's wil opslaan kunt u dat ook doen door de afbeelding naar het bureaublad te slepen. Ok, u kunt dan wel de naam niet onmiddellijk aanpassen en de afbeelding staat niet meteen in de juiste map maar het gaat stukken sneller en dat heeft ook zo zijn voordelen.

  • Stel dat u op zoek gaat naar afbeeldingen met Google Image search.
  • Vul een zoekterm in en van zodra de resultaten verschijnen, klikt u op de afbeelding.
  • Google opent de afbeelding. Klik op de afbeelding bekijken.

Afbeeldingen Opslaan 2

  • Sleep de foto of afbeelding naar het Bureaublad (Dialoogvenster verkleinen om nog sneller te werken).

 Afbeeldingen Opslaan 1

Klaar! De afbeelding staat netjes opgeslagen op je Bureaublad.