Google Earth IconMet Google Earth kan u de laag Wikipedia activeren zodat u kan zien of er van een bepaalde locatie een Wikipedia-artikel voorhanden is. Hoeven we nog te vertellen dat dit een handig hulpmiddel kan zijn als u uitstapjes of city trips plant?

 

In Google Earth zijn een aantal extraatjes toegevoegd dat u misschien wel al eens opgemerkt hebt, maar die u nooit hebt gebruikt. Wikipedia is zo een voorbeeld dat standaard in Google Earth verwerkt is. Als u een uitstapje plant naar een bepaald locatie kunt u eventueel (indien beschikbaar) achtertergrondinformatie over de locatie opvragen. Zo hebt u tenminste iets te vertellen tegen mede reizigers of hebt u tenminste argumenten waarom u precies deze locatie koos.

Google Earth: Wikipedia artikelen

  • Om de laag Wikipedia-artikelen te activeren opent u het submenu Meer in de kolom links onderaan Google Earth.
  • Plaats een vinkje bij Wikipedia.

Googleearth Wiki1

  • In Google Earth verschijnen Wikipedia-icoontjes op de map. Indien u er op klikt verschijnt het bijhorend Wikipedia artikel.

Googleearth Wiki2

Wikipedia is standaard verwerkt in Google Earth, maar indien u dat wenst kunt u andere extra's, mappen of lagen toevoegen.

  • Zoals u kan zien in de eerste schermafdruk kunt u nog extra lagen toevoegen aanvinken.
  • Navigeer naar de extra lagen of mappen dat uw interesse wekt en voeg ze toen aan Google Earth om een overzicht te verkrijgen van items die belangstelling genieten.

Succes!