zaterdag, september 30, 2023

Outlook IconVan ons krijgt u 6 redenen waarom u zou overstappen van Gmail naar Outlook.com.

Nu Google u zachtjes dwingt om hun sociale netwerksite Google+ te gebruiken en Google bovendien hun gebruikersvoorwaarden aanpaste, lijkt het ons niet geheel onwaarschijnlijk dat er heel wat computergebruikers zullen zijn die op zoek gaan naar alternatieven. Gmail gebruikers hebben aan Outlook.com alvast een ideale kandidaat. Wij geven u alvast 6 redenen waarom.

Bezoekers aan PCLeek hebben al gemerkt dat we recent een aantal hints en tips publiceerden over de online maildienst van Microsoft. De reden waarom we dat doen is omdat Hotmail onlangs werd omgedoopt tot Outlook.com en bovendien sterk verbeterd werd. Door al deze verbeteringen en aanpassingen, en mede door het feit dat Google hun gebruikers op stang jaagt, lijkt Outlook.com steeds meer te gelden als alternatief voor Gmail. Wij sommen voor u alvast 6 goede redenen op waarom u zou overstappen naar Outlook.com. Outlook512 Icon

6 redenen om over te stappen van Gmail naar Outlook.com

1: OneDrive

Met kunt u tot 15 Gigabyte aan afbeeldingen, foto's en andere bestanden delen in één enkel mailbericht doordat OneDrive netjes geïntegreerd werd in Outlook.com. De opslagcapaciteit wordt zelfs groter als u vrienden uitnodigt of een abonnement neemt op Office.

2 Office

Gmail gebruikers moeten het stellen met het, weliswaar gratis, Google Docs, maar Outlook.com gebruikers kunnen Office documenten openen en bewerken zonder daarvoor het Postvak-In te moeten verlaten.

3: Beveiliging en Spam

In het verleden had Outlook.com een niet al te beste reputatie als het op spam aankwam, maar dankzij de SmartScreen technologie wordt spam ook in Outlook.com sterk gereduceerd. Meer nog. Ook e-mailberichten die thuishoren in wat men noemt de grijze zone (nieuwsbrieven etc.) kunnen voortaan beter gecatalogeerd en automatisch opgeruimd worden. Over veiligheid hoeft u zich ook al een pak minder zorgen te maken als u Outlook.com gebruikt. Zo kunt u voortaan een eenmalige code naar uw mobieltje laten sturen zodat u uw echte wachtwoord niet hoeft te gebruiken op openbare computers. Er is zelfs een functie voorhanden waarmee uw vrienden kunnen laten weten dat u gehackt bent.

4: Outlook.com is mobiel

De Outlook.com app voorziet een leuke gebruikerservaring op al de meest gangbare smartphones draaiende op iOS, Android en Windows Phone, inclusief synchroniseren van contacten en een kalender.

5: Integratie sociale netwerken

Outlook.com wordt gekoppeld aan uw Microsoft-account wat zoveel wil betekenen dat u ook contactpersonen van Facebook, Twitter, Google, etc kan toevoegen. Communiceren kan dan weer via Skype dat steeds dieper geïntegreerd wordt in de diensten van Microsoft.

6: Privacy

Onlangs raakte bekend dat Google lekker gezellig al uw e-mailberichten kan lezen. De zoekgigant gaf dat trouwens toe, maar verklaarde dat het puur om de 'relevante advertenties' te doen was. Microsoft beweert dan weer bij hoog en laag dat zij nooit uw e-mailberichten zullen lezen. Volgens hen om de privacy van gebruikers te vrijwaren.

5 van de 6 argumenten kan u natuurlijk afzwakken door te beweren dat Gmail over dezelfde functionaliteiten beschikt, maar toch.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...