maandag, juli 26, 2021

Gmail IconBekommert u zich ook niet over de postvakken in van Gmail? Lees dan deze. We leggen uit hoe met de postvakken, in 1 keer alles kan verwijderen.

Is het u ook al overkomen dat, als u uiteindelijk eens besluit jouw postvakken in Gmail op te ruimen, u er tegenop ziet om eraan te beginnen gewoonweg omdat de hoeveelheid e-mailberichten in de loop der tijd zodanig is opgelopen dat u er zelfs niet meer wil aan beginnen? Geloof ons, u bent niet de enige! Maar PCLeek zou PCLeek niet zijn als we daar geen gemakkelijke oplossing voor hadden. Met Gmail kunt u alle berichten in 1 keer selecteren en verwijderen. Het spreekt dat u belangrijke e-mailberichten eerst verplaatst of veilig stelt!

GMail: Alle berichten in 1 keer verwijderen

Zo, de maat is vol en u besluit de postvakken van Gmail eens aan een grote lenteschoonmaak te onderwerpen. Probleem! Bij Gmail is het namelijk zo dat als u gemakkelijkheidshalve kiest voor alle berichten selecteren, er slechts 50 geselecteerd worden (afhankelijk van uw individuele instellingen). Bij enkele honderden e-mailberichten is dat niet echt een onoverkomelijk probleem. Op elke pagina worden er 50 geselecteerd, dus bent u na enkele klikken toch klaar. Maar wat als we het over duizenden e-mailberichten hebben? Dan leest u deze tip!

 • Open Gmail en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Selecteer het postvak dat u wenst op te ruimen (in de kolom aan de linkerkant).
  • Hebt u je postvak onderverdeeld in tabbladen (Primair, sociaal, reclame, etc), moet u onderstaande handeling voor elk tabblad uitvoeren!
 • Klik op het pijltje naast het selectievakje en selecteer Alles.

Alles Verwijderen 1

 • Zoals u kan zien in onderstaande schermafdruk, selecteert Gmail bij standaardinstellingen het aantal berichten dat per pagina getoond wordt. Bij standaardinstellingen zijn er dat 50.
 • Wilt u het hele postvak in 1 keer opruimen (wissen) klikt u op de link: Selecteer alle ......gesprekken in (het geselecteerde tabblad).

Alles Verwijderen 2

 • Rest u enkel nog op vuilbak-icoontje te klikken en je actie te bevestigen.

Alles Verwijderen 3

Ziezo, u wist honderden of zelfs duizenden berichten in 1 keer!

Opmerking: We herhalen dat u belangrijke berichten wel eerst verplaatst naar een ander postvak of er een back-up van maakt. Weg is weg!

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...