Google IconTakeout van Google is een service dat u in staat stelt om uw archief van Google te downloaden zoals Picasa-albums of YouTube filmpjes dat u ooit eens online zwierde.

Zoals u weet omvat Google heel wat online diensten en services. Denk daarbij aan Picasa, YouTube, Google Drive, Google+ en het ten onder gegane Buzz. Heel wat van die services hebt u mogelijk ooit gebruikt of gebruikt u nog. Dit gezegd zijnde weet dan dat Google alles wat u online doet, bewaard. En tot tegenstelling van wat sommigen beweren, kan dat ook voordelen hebben, want alles wat u ooit online zette, is downloadbaar als archief. Hebt u ooit YouTube filmpjes online gegooid? Foto's geĆ¼pload naar Picasa? Bestanden gedeeld met Google Drive? Met Takeout download u de (verloren gewaande) bestanden weer naar je harde schijf.

Google Takeout: Uw Google-archief downloaden.

  • Het enige wat u moet doen is surfen naar Takeout.
  • Log indien nogig in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Van zodra de pagina open klikt u op: Archief maken.
  • Bij de volgende stap kan u een selectie maken van services en diensten selecteren die u wenst op te nemen in het archief (tweede tab).
  • Hebt u eerder al archieven aangemaakt, kan u deze (opnieuw) downloaden door de tab downloads te selecteren.

Takeout Google2

  • Rest u enkel nog op de knop Archief maken te klikken.

Graag willen we u nog waarschuwen dat de bestandsgrootte zoals als Google dat berekend, niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid. Hou er dus rekening mee dat de download groter kan zijn als aanvankelijk gedacht, in het bijzonder als u YouTube opneemt in het archief. Verder willen we u nog meedelen dat het archiveren enige tijd in beslag kan nemen.