Gmail IconOp moment van schrijven rolt Google een update uit voor hun maildienst Gmail. U kan na de update uw inbox configureren met behulp van tabbladen. Hoe? Wat? Wanneer? Dat leest u hier.

Gmail update: Inbox met tabbladen

Op dit eigenste ogenblik is Google volop bezig met het uitrollen van een update voor Gmail. Na de update kunt u uw inbox configureren met behulp van tabbladen.

  • Om te achterhalen of u de update al ontvangen heeft, logt u in bij Gmail. Nadat u ingelogd bent beweegt u met de muisaanwijzer over het gereedschapsicoontje. Als u in het drop-down menu Inbox configureren ziet staan, wil dat zeggen dat u de update hebt (zie schermafdruk).

Gmailupdate1

  • Als dit de eerste keer is dat u op Inbox configureren klikt, krijgt u een venster te zien zoals in onderstaand schermafdruk om u laten kennis te maken met de tabbladen.

Gmailupdate2

Nadat u op Oke, ik snap het  klikt staan de tabbladen bovenaan je inbox. Deze tabbladen werken als een soort extra filter die mailberichten filtert op type. Zo hebt u onder andere de tabbladen:

  • Primair: Lijst van persoon tot persoon communicatie en berichten gemarkeerd met een ster (of sterren) worden hier standaard in weergegeven.
  • Sociaal: Onder dit tabblad worden mailberichten verzameld afkomstig van sociale netwerken, dating sites en andere sociaal gerelateerde websites.
  • Reclame: Hier worden vooral marketing berichten ondergebracht. Speciale aanbiedingen en reclame dus.
  • Updates: Hier worden vooral persoonlijke updates in onder gebracht waaronder ontvangstbewijzen en facturen.
  • Forums: Bedoeld voor mailberichten verzonden door maillijsten, forums en andere op discussie gebaseerde services en diensten.

In theorie ziet het er alvast goed uit. In de praktijk (bij onze test) bleken de tabbladen relatief goed te werken maar af en toe laat Gmail toch een steekje vallen, maar dat heeft waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat Google de berichten sorteert volgens het domein waarvan ze afkomstig zijn. Hoe dan ook, u kan eenvoudig berichten verplaatsen via het drag en drop principe. Selecteer een bericht en sleep het naar het juiste tabblad.

In het begin doet u er goed aan om alle tabbladen te controleren op ongelezen/nieuwe berichten en ze eventueel te verplaatsen indien nodig.

Vindt u de update voor Gmail maar niks en wilt u de tabbladen liever niet gebruiken? Uitschakelen kan eenvoudig.

  • Navigeer met de muisaanwijzer naar het gereedschapsicoontje en klik opnieuw op Inbox configureren.
  • U hoeft enkel nog maar de tabbladen uit te vinken die u niet wenst. Wil u er helemaal geen, vinkt u ze gewoon allemaal uit (zie schermafdruk).

Gmailupdate3