zaterdag, september 23, 2023

Gmail IconGmail gebruikers weten dat als ze een nieuw bericht opstellen, dit gebeurd in een kaderstuk in de rechter benedenhoek. Niet overzichtelijk, laat staan handig. Daarom deze tip.

Gmail mag dan tal van voordelen bieden als e-maildienst, het opstellen van een nieuw bericht was al langer een doorn in het oog van ondergetekende. Met dat kaderstukje in de rechter benedenhoek waar 'alles moest gebeuren' (lees bericht opstellen)" lukt het wel, maar het is zeker geen toonbeeld van overzichtelijkheid en handigheid. Toen we op zoek gingen naar een oplossing, botste we op onder staande tip. We hadden onszelf wel voor het hoofd kunnen stoten dat we daar zelf niet eerder opgekomen waren, maar zoals wel vaker, zijn de dingen pas simpel als je ze weet.

Gmail: Mails overzichtelijker opstellen

 • Om u een idee te geven waarover het precies gaat plaatsen we een schermafdruk van het tekstvak waar u de nieuwe berichten moet opstellen.

Gmail Overzichtelijk1

 • Zoals u eveneens ziet in bovenstaand schermafdruk, kunt u dit kaderstuk vergroten en centreren door op het pijltje in de rechter bovenhoek te klikken.

Gmail Overzichtelijk2

 • Doodsimpel als je weet. Een bericht opstellen met Gmail wordt een stuk overzichtelijker en handiger.
 • Voor hen die graag een nieuw bericht opmaken in een nieuw venster, kunnen de toetsencombinatie Shift + gebruiken (Shift-toets samen met de + toets) zoals u meegedeeld wordt als u het opmaakvenster voor het eerst vergroot en centreert.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...