zaterdag, september 30, 2023

Gmail IconU bent Gmail gebruiker en wil graag een logo of persoonlijke afbeelding als handtekening gebruiken? Mooi, dan leggen we u stap voor stap uit hoe u dat voor elkaar krijgt.

Als we de reacties bekijken op deze tip, komen tot de conclusie dat heel wat computergebruikers worstelen om een afbeelding of logo als handtekening te gebruiken in Windows Live Mail. Ergens begrijpen we dat wel want het mailprogramma van Microsoft is op dat vlak weinig toegeeflijk. Gebruiksvriendelijk is de procedure al evenmin. Voor Gmail gebruikers daarentegen is het dan weer een stuk gemakkelijker om een logo of afbeelding te gebruiken als handtekening. Nadeel voor Gmail gebruikers is dan weer dat ze links of rechts een klein stukje webruimte ter beschikking moeten hebben om dat klaar te krijgen. Nu, zo erg is dat nu ook weer niet want er zijn voldoende gratis diensten op het internet te vinden waar u uw afbeeldingen of logo kwijt kan.

Logo of afbeelding als handtekening in Gmail

Omdat we van mening zijn dat iedereen in staat moet zijn om een logo of afbeelding als handtekening in Gmail te gebruiken, leggen we stap voor stap uit hoe u dat doet, inclusief het online plaatsen van uw logo of afbeelding.

Stap1: Logo of afbeelding online plaatsen.

 • Uiteraard bent u vrij om een keuze te maken bij welke dienst uw afbeelding online wil stallen, maar onze voorkeur ging uit naar  ImageShak. ImageShack is gratis en gebruiksvriendelijk, bovendien kunt u online uw afbeelding of logo resizen (afmetingen aanpassen). Even registreren en u kan beginnen.
 • Nadat u inlogt, kunt u uw logo of afbeelding dat u wenst te gebruiken als handtekening in Gmail, uploaden. Dit kan via het drag & drop principe of via de upload-knop. Even via Windows Verkenner de gewenste afbeelding opsnorren en slepen of uploaden maar.
 • Van zodra uw logo of afbeelding online staat, kunt u het logo bij My Images selecteren. Van zodra u het logo of afbeelding selecteert verschijnt er een URL (zie schermafdruk). Deze URL kopieert u.

Logo Handtekening Gmail1

*Laat desnoods bovenstaand venster open staan zodat u de link altijd makkelijk terug vindt mocht het klembord van Windows (waar de url bewaard is) overschreven worden door ander knip en plakwerk.

Stap 2: Gmail instellingen

 • Uw afbeelding of logo staat online en u hebt de URL (webadres) er van, tijd om in te loggen bij Gmail. Surf naar Gmail en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Van zodra u dat gedaan hebt, klikt u in de rechterbovenhoek op het tandwielicoontje en vervolgens op Instellingen.

Logo Handtekening Gmail2

 • Bij het venster dat volgt, onder het tabblad Algemeen, ziet u dan het item handtekening.
 • U kan alvast een persoonlijke tekst invullen, maar om een afbeelding of logo als handtekening te gebruiken klikt u op het afbeeldingsicoontje bovenaan de tekstverwerker (zie schermafdruk).

Logo Handtekening Gmail3

 • Er opent een nieuw venster. En nu komt het! In dit dialoogvenster plakt u de URL van de afbeelding of logo dat u wil gebruiken als handtekening.

Logo Handtekening Gmail4

 • Bevestig met OK. Als alles goed is verschijnt de afbeelding nu in de tekstverwerker.
 • U bent nog niet klaar! Nadat u op OK klikt, scrolt u nog even naar beneden om aldaar op Wijzigingen opslaan te klikken.

Logo Handtekening Gmail5

Stap 3:

Mailen maar!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...