Gmail IconGoogle bracht onlangs een update voor Gmail uit waardoor contactpersonen van Google+ u e-mailberichten kunnen verzenden. U begrijpt dat dit niet voor iedereen positief nieuws is. Wenst u te voorkomen dat contactpersonen uit Google+ u e-mailberichten kunnen verzenden? Lees dan deze tip!

Ook in onze mailbox kwam er een bericht aan met de mededeling dat Google+ contactpersonen voortaan de mogelijkheid krijgen om e-mails te versturen. Een sociaal netwerk blijft een sociaal netwerk wat zoveel wil betekenen dat er contactpersonen in de lijst staan die u niet persoonlijk kent en bijgevolg wenst u er dan ook liever geen mailberichten van te ontvangen.

E-mailberichten uit Google+ blokkeren (Gmail)

We plaatsen een schermafdruk van de betreffende mail waarin Google de nieuwe functie probeert te verkopen aan hun Gmail gebruikers.

Gmail1 Niet

Het lijkt er op dat Google op deze manier probeert om hun sociale netwerk Google+, dat volgens sommigen een digitaal kerkhof is, te promoten.  Dat ze bij Google alle middelen aanwenden om gebruikers te overhalen toch maar Google+ te gebruiken begint ons (en vele anderen) tegen de borst te stuiten. Als u vandaag de dag met een tablet of smartphone, draaiend op Android werkt, hebt u beslist ook al gemerkt dat het bijna onmogelijk is om te ontsnappen aan Google+. Om een lang verhaal kort te houden, Google probeert Google+ door ieders strot te rammen. Google moet opletten met deze strategie, want als u gebruikers te hard naar een bepaalde richting wil duwen, zou dat wel eens een omgekeerd effect kunnen hebben. Is het nog niet goed genoeg dat Google meer over u weet dan je eigen wederhelft? Maar goed, Google biedt u wel de mogelijkheid om het ontvangen van mailberichten van Google+ contactpersonen, te deactiveren.

Om het ontvangen van e-mailberichten van Google+ contactpersonen uit te schakelen doet u het volgende:

  • Log in op Gmail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Van zodra u ingelogd bent klikt u op het tandwiel-icoontje > Instellingen

Gmail1 Niet A

  • Bij de volgende pagina, onder het tabblad Algemeen ziet u dan aan de linkerkant het item: E-mail via Google+
  • Aan de rechterzijde kunt u de instellingen aanpassen naar persoonlijke voorkeur. De opties waaruit u kan kiezen zijn:

Iedereen op Google+
Uitgebreide kringen
Kringen
Niemand

Gmail1 Niet B

  • Maak de gewenste keuze en klik op Wijzigingen opslaan (onderaan de pagina).

Klaar!