Google IconWe publiceerden eerder al leuke tips voor Google zoeken, maar we ontdekken er elke dan nog meer. Hier zijn er nog een tiental voor als u wat zoekt met Google.

Dat u met de zoekpagina van Google meer kan dan enkel maar opzoekingen doen heeft u, al dan niet met behulp van onze tips, zelf al ontdekt. Maar ook wij ontdekken nog regelmatig 'nieuwe' functies en leuke 'dingen'. Van ons krijgt u er alvast 10.

10 leuke en nuttige tips voor Google zoeken

1: Atari Breakout (Google afbeeldingen zoeken)

Zin om u even te ontspannen tijdens het zoeken van afbeeldingen met Google? Typ dan eens Atari Breakout in het zoekenvak (vergeet niet afbeeldingen te kiezen). Wacht tot de pagina geladen is en enkele seconden later kan u één van de grootste klassiekers van Atari spelen. Nostalgie ten top.

Google Zoeken Atari2

2: Handshrift gebruiken voor vertalingen.

Met Google translate (vertalen) kan u ook handgeschreven teksten en woorden vertalen. Surf naar Google Translate, kies de gewenste taal, en selecteer schrijven (zie schermafdruk).

Google Vertalen Handschrift

Google Vertalen Handschrift2

3: Grote getallen schrijven in een taal naar keuze.

Met Google zoeken kan u grote getallen omzetten in geschreven taal naar keuze (opgelet, dit werkt enkel met getallen tot maximum 13 eenheden). Het enige wat u moet doen is het getal intypen, gevolgd door een is gelijk aan teken (=), gevolgd door de gewenste taal. Handig als u grote getallen wil vertalen naar bijvoorbeeld het Engels.

Google Zoeken Getallen Vertalen

4: Wanneer komt de zon op in....

Met Google zoeken kan u perfect weten wanneer de op komt. Het enige wat u moet doen is zonsopgang typen gevolgd door de locatie. Google toont meteen het resultaat (van de huidige dag welteverstaan).

Google Zoeken Zonsopgang

Hetzelfde kan u doen voor zonsondergang trouwens.

5: Afstanden berekenen tussen 2 plaatsen.

Eerder publiceerden al een tip over hoe u afstanden kan berekenen tussen 2 plaatsen (of meerdere) met Google Earth. Maar met Google zoeken kan het ook. Typ 'afstand tussen .....en .....'. Vervang de puntjes door de gewenste locaties en laat de aanhalingstekens weg. Druk op Enter en u kent de afstand.

Google Zoeken Afstanden Berekenen

Zelfs een routebeschrijving staat ter uwer beschikking.

6: Do a barrel roll.

Weinig zinvol maar wel leuk. Open de Google zoeken pagina en typ: 'Do a barrel roll' en druk op Enter.

 Barrel Roll

7: Google Doodles archief.

Zoals u misschien weet frist Google hun zoekpagina regelmatig op met zogenaamde Doodles. Doodles zijn afbeeldingen, animaties of 'kunstwerkjes' die gebruikt worden voor speciale gelegenheden, verjaardagen, evenementen enzovoort. Intussen hebben ze al een heel archief opgebouwd die u kan raadplegen. Surf naar google.com en klik op: Ik doe een gok zonder een zoekterm in te vullen.

Google Doodles Archief

8: Waar bent u geweest?

Google verzamelt al de data van u locaties via maps of uw mobiele apparaat. Op die manier kan u achteraf achterhalen op welke plaatsen u bent geweest. Open Google zoeken en typ: Locatiegeschiedenis. Iets makkelijker is het als u over Googleaccount beschikt, en op deze link klikt. Dan opent er een map met al de locaties waarvan Google weet dat u er geweest bent.

Locatiegeschiedenis Google

9: Zerg Rush

Als Google zoeken opent moet u zeker eens de term zerg rush intypen en op Enter drukken. De pagina wordt dan als het ware opgegeten door nulletjes (of O'tjes zoals u wil).

Google Zoeken Zerg Rush

De term Zerg Rush is ontstaan uit het spel Star Craft en komt van de woorden Zerg (een ras uit het spel) en een tactiek genaamd rush. Rush is een tactiek die er uit bestaat een tegenstander (meestal in de minderheid) te overspoelen met eenheden (Zergs in dit geval).

10: Geavanceerde berekeningen maken

Dat u Google kon gebruiken voor eenvoudige berekeningen kon u eerder al lezen bij PCLeek. Maar ook meer geavanceerde berekeningen zijn mogelijk. Hebben cosinus, sinus en tangus geen geheimen voor u? Dan is het zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Google Zoeken Gevanceerde Berekeningen

Plezier ermee.