woensdag, oktober 27, 2021

Gmail IconEerder bij PCLeek vertelden we al hoe u met Gmail het versturen van mailtjes kan uitstellen (of annuleren). Nadeel aan deze tip is dat u het verzenden met max 30 seconden kan uitstellen, bijgevolg is deze tip nutteloos indien u mails wil of verzenden op een latere datum of tijdstip naar keuze. Gelukkig kan het wel! Lees in deze tip hoe u dat klaarspeelt.

Deze tip is het gevolg van een reactie op een eerder gepubliceerde tip (zie inleiding), waarin gevraagd werd of het mogelijk is om het verzenden van mail in Gmail uit te stellen (met meer als 30seconden veronderstellen we). Gmail voorziet zo een functie niet standaard, maar mits het installeren van een Add-on kan het wel.

Gmail: Hoe mails verzenden op het door u gekozen tijdstip?

 • Zoals eerder aangegeven hebt u een add-on nodig om met Gmail mails te kunnen versturen op een door u gekozen tijdstip. Deze add-on noemt Boomerang for Gmail en kan u hier downloaden. Het installeren van de add-on verschilt een beetje naargelang je standaardbrowser (omdat Gmail een mailprogramma is dat u benadert via je browser).
 • Na installatie opent (of herlaad) u Gmail en zorg ervoor dat je browser (voor deze keer dan toch) pop-ups toestaat. Dit is belangrijk omdat u je toestemming aan Boomerang for Gmail moet geven om toegang te krijgen tot je account (indien u dat niet wenst, stopt het verhaal hier natuurlijk).

Gmail Verzenden Uitstellen 1

 • Indien u jouw toestemming gegeven hebt, kan u beginnen met het opstellen van mails zoals u dat gewoonlijk doet, maar u zal merken dat er naast Verzenden een nieuwe knop heeft plaatsgenomen, namelijk Send Later (later verzenden).
 • Als u op Send Later klikt, verschijnt er meteen een lijst met mogelijke opties. Zo kan u bijvoorbeeld een mail verzenden na 1 uur, 2 uur, 4 uur , morgenochtend, morgen namiddag, na 2dagen, etc..

Gmail Verzenden Uitstellen 2

 • Wilt u een specifiek tijdstip kiezen kan dat natuurlijk ook. Klik op het kalender icoontje en stel de gewenste datum en tijdstip in.

Gmail Verzenden Uitstellen 3

 • Bevestig met een klik op Confirm om te bevestigen.

Boomerang for Gmail kan nog meer dan enkel maar mails uitgesteld verzenden.

 • De add-on is ook in staat om mails te blijven verzenden (vandaar de naam Boomerang) tot dat de ontvanger het bericht heeft beantwoord, geopend of aangeklikt heeft. Dit alles kan aan een door u gekozen interval.
 • Blijven verzenden ongeacht de actie van de ontvanger, kan ook (regardless).

Gmail Verzenden Uitstellen 4

Boomerang for Gmail tilt de mailservice van Google naar een hoger niveau, helaas is het Nederlands voorlopig nog niet beschikbaar voor deze add-on. Een mondje Engels is dus noodzakelijk, net zoals een stel ogen dat over je schouders mee kijkt.

Succes!

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...