zondag, oktober 01, 2023

Google DocsIn bepaalde situaties kan het handig zijn om pagina's liggend te oriënteren bij het opmaken van een document. Hoe u dat klaarspeelt met Google Docs leggen we uit in deze tip.

Dat een staande pagina-oriëntatie standaard gebruikt wordt is volkomen normaal. De meeste documenten worden op die manier opgemaakt, maar dat neemt niet weg dat u af en toe ook eens een liggende pagina-oriëntatie moet gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u een grote tabel hebt die dat beetje extra horizontale ruimte vereist. Helaas kunt u met Google Docs alleen de paginarichting van een volledig document wijzigen, niet enkel delen ervan zoals dat bijvoorbeeld wel kan in Word (Office). Je zal dus moeten wennen aan die beperking van Google Docs waarmee u geen enkele landschapspagina kan invoegen in een anders portret georiënteerd document. Toch kan het in sommige situaties zeker handig zijn om de oriëntatie voor uw gehele document te kunnen wijzigen. Hoe? Dat leest u hieronder.

Hoe de pagina-oriëntatie wijzigen met Google Docs?

Pagina Orientatie Googledocs1

 • In het dialoogvenster dat volgt plaatst u dan een bolletje bij: Liggend.
 • Bevestig met OK.

Pagina Orientatie Googledocs2

Werkt u altijd in landschapsmodus (liggend) dan kan u de pagina-oriëntatie als standaard instellen door op de gelijknamige knop te klikken.

Opmerking: Hoewel in de liggende modus het grootste deel van je document er fantastisch uitziet, heeft het een eigenzinnig bijeffect bij het opnieuw ordenen en opmaak van afbeeldingen en andere media. Zorg dat u alles goed nakijkt voordat je het naar iemand stuurt ter goedkeuring.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...