zaterdag, september 23, 2023

Google IconAls je ooit naar een transparante afbeelding op Google hebt gezocht, ben je waarschijnlijk wel eens "nep" tegengekomen. Je slaat een afbeelding op om je te realiseren dat de achtergrond geruit massief is. Gelukkig is er een eenvoudig trucje in Google Afbeeldingen om dit te voorkomen.

Voor degenen die niet bekend zijn met dit fenomeen, even de volgende uitleg. Afbeeldingen die transparant zijn, illustreren dit vaak met een grijs en wit ruitpatroon. Het idee erachter is dat je kunt zien welke delen van de afbeelding transparant zijn vooraleer je deze opslaat. Helaas zijn er tal van afbeeldingen met dit soort geruite achtergrond die helemaal niet transparant zijn. Even enkele afbeeldingen zodat we kunnen verduidelijken wat we bedoelen.

U zoekt naar een afbeelding met Google, mogelijk een logo met een transparante achtergrond, en u ziet een resultaat als dit:

Transparant Logo1

Het lijkt erop dat de achtergrond achter het Google logo transparant zal zijn wanneer u de afbeelding opslaat, maar hieronder zie je hoe het er in werkelijkheid uitziet (zwarte rand toegevoegd):

Transparant Logo2

Het geruite patroon is de achtergrond. Er is geen transparantie. Hier komt de truc om dat te voorlkomen.

Hoe vermijd je valse transparante afbeeldingen op Google Afbeeldingen?

Ga naar Google Afbeeldingen in je desktop webbrowser (zoals Chrome of Microsoft Edge) en zoek naar iets met een transparante achtergrond. Opgelet! Dit werkt dit niet op de mobiele site van Google.

Transparant Logo3

 • Klik achtereenvolgens op: Tools > Kleur > Transparant.

Transparant Logo4

 • Dat was het. Alle resultaten zijn nu afbeeldingen die op zijn minst gedeeltelijk transparant zijn.

Iedereen die zich een beetje met design bezighoudt, heeft dit "probleem" al eens tegengekomen, maar met deze truc voorkomt u alvast deze (kleine) irritaties.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...