zondag, oktober 17, 2021

Gmail IconHet leuke aan Gmail is, dat u uw mails ook kan openen/lezen vanuit andere locaties. Maar dat voordeel, zou ook wel eens een nadeel kunnen zijn. Waarom? Dat leest u in deze tip.

Stel je maar eens voor dat u bij vrienden of familie uw mails hebt nagekeken (smartphone was "plat") en dat u vergeten uit te loggen bij Gmail! We veronderstellen dat het niet de bedoeling was om je Postvak-In open bloot achter te laten. Nu hebt u 2 opties, u rijdt terug en gaat uitloggen (sessie afmelden) of u haast zich naar huis en past onderstaande tip toe!

Gmail: Uitloggen op afstand (Andere sessies afmelden)

Terugkeren is niet altijd een goede oplossing, dus dan maar als de bliksem naar je persoonlijke computer en je aanmelden bij je Gmail account. Van zodra u inlogt, zie je onderaan het scherm een statusbalk met de reeds verbruikte opslagcapaciteit en enkele links waaronder deze van Details.

Sessies Gmail 1

 • Klik op Details en er opent een nieuw venster waarin je al de gegevens terug vindt van hoe je Gmail benadert werd, en hoe je e-mails werden opgehaald.
 • Maar het belangrijkste in deze situatie is wel de knop Alle andere sessies afmelden. Door er op te klikken logt u uit indien u nog aangemeld was op andere computer(s).

Sessies Gmail 2

U wordt overal uitgelogd, behalve op de locatie of apparaat waar u momenteel aan werkt (vandaar de gele markering in bovenstaand schermafdruk).

Succes!

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!