zondag, oktober 01, 2023

Gmail IconHet leuke aan Gmail is, dat u uw mails ook kan openen/lezen vanuit andere locaties. Maar dat voordeel, zou ook wel eens een nadeel kunnen zijn. Waarom? Dat leest u in deze tip.

Stel je maar eens voor dat u bij vrienden of familie uw mails hebt nagekeken (smartphone was "plat") en dat u vergeten uit te loggen bij Gmail! We veronderstellen dat het niet de bedoeling was om je Postvak-In open bloot achter te laten. Nu hebt u 2 opties, u rijdt terug en gaat uitloggen (sessie afmelden) of u haast zich naar huis en past onderstaande tip toe!

Gmail: Uitloggen op afstand (Andere sessies afmelden)

Terugkeren is niet altijd een goede oplossing, dus dan maar als de bliksem naar je persoonlijke computer en je aanmelden bij je Gmail account. Van zodra u inlogt, zie je onderaan het scherm een statusbalk met de reeds verbruikte opslagcapaciteit en enkele links waaronder deze van Details.

Sessies Gmail 1

 • Klik op Details en er opent een nieuw venster waarin je al de gegevens terug vindt van hoe je Gmail benadert werd, en hoe je e-mails werden opgehaald.
 • Maar het belangrijkste in deze situatie is wel de knop Alle andere sessies afmelden. Door er op te klikken logt u uit indien u nog aangemeld was op andere computer(s).

Sessies Gmail 2

U wordt overal uitgelogd, behalve op de locatie of apparaat waar u momenteel aan werkt (vandaar de gele markering in bovenstaand schermafdruk).

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...