Gmail IconMet Gmail kan u een persoonlijke afbeelding uploaden. Deze afbeelding of foto wordt dan gebruikt voor alle producten en services van Google die je openbare foto weergeven, zoals bijvoorbeeld Gmail.

Gmail: Hoe een persoonlijke (mijn) afbeelding toevoegen of wijzigen?

  • Om een persoonlijke afbeelding aan je Gmail account toe te voegen logt u in bij Gmail met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Van zodra Gmail opent, klikt u rechtsboven op Het tandwiel-icoontje  > Instellingen.

Instellingen Gmail

  • Op de pagina dat volgt, onder het tabblad Algemeen klikt u op de link (selecteer een foto) of afbeelding wijzigen indien u eerder al een persoonlijke afbeelding had ingesteld.
  • U kan meteen ook al een bolletje plaatsen bij de opties voor wie de afbeelding/foto mag zien (iedereen of enkel personen met wie u kan chatten).

Gmail Persoonlijke Afbeelding 1

Om het makkelijk te maken, gaan we van de veronderstelling uit dat u een afbeelding wil uploaden die ergens lokaal op uw computer staat.

  • In het pop-upvenster dat opent kiest u aan de linkerzijde voor Deze computer.
  • Daarna klikt u op de knop Bladeren.

Gmail Persoonlijke Afbeelding 2

Opmerking: Hebt u in het verleden een afbeelding gebruikt en wenst u in dat er voortaan geen afbeelding of foto wordt gebruikt? Selecteer dan: Geen afbeelding.

In het Windows verkenner dialoogvenster dat opent, navigeert u naar de locatie waar je persoonlijke afbeelding staat. Selecteer de foto en klik openen. De afbeelding wordt automatisch ge-upload naar je Gmail account. U kan desgewenst kleine aanpassingen doen door het selectiekadertje te vergroten/verkleinen. Het resultaat ziet u meteen rechts van het pop-upvenster verschijnen.

  • U hoeft u enkel nog maar op de knop, Wijzigingen toepassen te klikken.
Gmail Persoonlijke Afbeelding 3
Scrol verder naar beneden op de pagina en klik op: Wijzigingen opslaan.

Klaar!

Succes!