We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Surftip IconOp het moment dat we dit artikel schrijven kan het zijn dat er (al)weer een nieuwe computerterm uitgevonden wordt. Hulp nodig bij het begrijpen van deze termen?

Surftip: Het Webwoordenboek

Zoals u weet bestaat internet zoals we het nu kennen 20 jaar. (jaja, internet heeft onlangs zijn 20ste verjaardag gevierd). Ook de technologie en terminologie van de modale huiscomputer heeft een enorme (r)evolutie ondergaan. Hierdoor ontstaan steeds nieuwe computertermen en begrippen. Zelfs voor iemand die de technische ontwikkelingen zowat volgt, is het soms niet meer zo evident om deze terminologie nog te volgen, laat staan een pc leek. Maar u kent ons, en dat is nog altijd handig voor een beginner.

Ziet u door het bos de bomen niet meer? Zijn termen zoals POP3, IMAP, SERVER en CLIENT, (dingen die u dagelijks gebruikt als u een mailtje open doet) u vreemd? Dan kunt u natuurlijk beginnen met een kijkje in de woordenlijst op onze website. Nu is het up-to-date houden van een woordenlijst niet evident, dagelijks ontstaan er nieuwe zoals eerder al aangehaald, maar als we onze bezoekers kunnen helpen zonder daarvoor zelf de handen uit de mouwen te hoeven te steken, zullen we dat niet laten. Zo botste we onlangs op een wel erg interessante webstek, namelijk http://www.webwoordenboek.be.

Webwoordenboek2

Nu willen wij ( en kunnen dat ook niet), geen oordeel vellen over andere websites, maar als u het doel hebt om beginnende computergebruikers op weg te helpen, mag u er niet van uit gaan dat de persoon in kwestie al kennis van zaken heeft. De lat zo laag mogelijk leggen is dan de boodschap. Zo wordt er vaak bij de uitleg van een woord, andere termen gebruikt die u als beginnend gebruiker wellicht ook niet kent. Het zou handig zijn als de makers van deze site ELKE term aanklikbaar maken of minstens een pop-up venster laten verschijnen bij het aanwijzen van het woord, met daarin een korte en verstaanbare uitleg voor Jan met, en zonder de pet. Maar elk woord dat u moeilijk of niet begrijpt, ligt binnen handbereik met een paar muisklikken. Ordentelijk en netjes gerangschikt volgens alfabet, met als gevolg een makkelijke navigatie (U zult er heus niet verdwalen of dingen niet vinden).

Webwoordenboek3

Bewonderenswaardig werkje werd afgeleverd. Absoluut een bezoekje waard.

Mvg Lion