Facebook IconBent u nieuwsgierig naar wie van uw zogenaamde Facebook vrienden u uit hun vriendenlijst verwijdert hebben? Dan is deze tip wat voor u.

Mits het installeren van een add-on, invoegtoepassing of script in uw browser, kan u achterhalen welke personen u uit hun vriendenlijst van Facebook verwijdert hebben.

Facebook: Wie heeft u als vriend verwijdert?

Vooraleer we van wal steken met wat u precies moet installeren en wat u moet doen om het script werkende te krijgen, zijn er enkele zaken die we u nog willen meedelen.

  • De site waar u de invoegtoepassing, add-on kan downloaden, detecteert automatisch de browser dat u gebruikt. Het spreekt dat u de add-on of invoegtoepassing installeert ,in de browser dat u ook gebruikt voor Facebook.
  • Naargelang de browser dat u gebruikt kan de werkwijze verschillen. Wij geven een woordje uitleg bij de meest gangbare browsers (Internet Explorer, Firefox, Chrome). Gebruikt u nog een andere browser, vindt u de installatiehandleiding op de website van de makers (Engelstalig).

Unfriend Finder introductie:

De populariteit van Facebook is gebaseerd op "vrienden" met wie we alles delen. Niet alle vrienden zijn even goede vrienden, dus kan het gebeuren dat er links of rechts eens iemand u uit de vriendenlijst verwijdert. Helaas is het vaak en moeilijke opdracht om te achterhalen wie dat precies gedaan heeft. Wel dat is nu precies waarbij Unfriend Finder u kan helpen.

Unfriend Finder is een eenvoudig script dat haar gebruikers laat weten welke van hun vrienden ‘ontrouw’ zijn (haha). Het script "verraadt" de contacten die u hebben verwijderd. Zodra u het script hebt geïnstalleerd, zult u na een paar dagen weten welke contacten niet langer meer je ‘vriend’ willen zijn (unfriend).

Unfriend Finder kan enkel mensen tonen die niet langer meer jouw vriend willen zijn NA de installatie, het werkt dus niet met terugwerkende kracht.

Unfriend Finder downloaden:

Unfriend Finder kunt u downloaden op onderstaande link:

http://www.unfriendfinder.com/download

Unfriendfinder1

Zoals reeds verteld in de inleiding, detecteert de website automatisch je browser. De installatie van Unfriend Finder is dus een beetje afhankelijk van de browser. We geven een beknopt overzicht.

Installatie Unfriend Finder met Internet Explorer:

Internet Explorer laat niet toe dat er zomaar scripts geïnstalleerd worden. Vandaar moet u de koppeling dat op de downloadpagina verschijnt (zie schermafdruk) even naar de werkbalk slepen.

Unfriendfinder3

Nadat u inlogt op Facebook, klikt u op de koppeling dat u zonet in de werkbalk hebt geplaatst om te zien welke vrienden u ont-vriend hebben (zie schermafdruk onderaan bij gebruik Unfriend Finder)

Installatie Unfriend Finder voor Firefox:

Firefox gebruikers moeten eerst de add-on Greasmonkey installeren. Greasmonkey downloaden kan hier. Nadat u Greasmonkey geïnstalleerd hebt, herstart u Firefox en surft u opnieuw naar http://www.unfriendfinder.com/download. Klik op de link Download & install onder Unfriend Finder (zie schermafdruk).

Unfriendfinder4

Als alles goed is zal Unfriend Finder probleemloos werken op Facebook (zie gebruik).

Installatie Unfriend Finder voor Chrome:

De installatie van Unfriend Finder met Chrome is zowat de eenvoudigste procedure van de drie. U hoeft enkel maar op Download & Install te klikken.

Unfriendfinder4

Gebruik Unfriend Finder:

Nadat u Unfriend Finer hebt geïnstalleerd in de browser naar keuze, verschijnt er een nieuwe knop op je Facebook, namelijk Unfriends. Als u er met de muisaanwijzer overheen beweegt, verschijnen meteen het aantal vrienden, vriendschapsverzoeken, en het aantal vrienden dat u ont-vriend hebben.

Unfriendfinder2

In de linkerkolom onder je profielfoto vindt u ook trouwens een link naar Unfriend Finder.

Van zodra iemand u verwijdert heeft uit zijn vriendenlijst, krijgt u daar een melding van.

Opmerking: De ontwikkelaar van Unfriend Finder is onder druk van Facebook (schending van de gebruikersovereenkomst) moeten stoppen met de ontwikkeling van het script. Bovendien werd de man gevraagd de download offline te halen om een rechtszaak te voorkomen. Momenteel is de enige manier om te achterhalen wie u als vriend verwijdert heeft, uw vrienden te tellen en hun namen op te schrijven. Van zodra er een nieuwe methode verschijnt, hoort u dat natuurlijk van ons.

Facebook: Wie heeft u als vriend verwijdert? Update!

Facebook blijft zich heftig verzetten tegen toepassingen die u toelaten te achterhalen wie niet langer uw 'vriend' is. Zoals u hierboven al kon lezen werd de ontwikkelaar van Unfriend Finder zelfs bedreigt met een rechtzaak als hij de download en het scrips niet offline haalde. Maar zoals wel vaker op het Internet, is het ene nog niet verdwenen en staan er al 2 anderen klaar om u verder te helpen.

Voor hen die surfen met Firefox is er een alternatief voorhanden.

Facebook Vrienden Weg1

  • Nadat u de extensie geinstalleerd hebt, verschijnt er een icoontje in de werkbalk.
  • Door er op te klikken, opent u de webpagina en kan u achterhalen wie u als vriend verwijdert heeft.

Facebook Vrienden Weg2

  • Op diezelfde webpagina (onder het menu Settings) kan u desgewenst de notificaties aanpassen.

Facebook Vrienden Weg3

Wat als u niet met Firefox surft en alsnog wil weten wie niet langer 'uw vriend' wenst te zijn?

U kan altijd naar http://who.deleted.me/ surfen en aldaar inloggen via Facebook. Helaas werkte de site niet op moment van schrijven. Onderaan staat wel te lezen dat er weldra een nieuwe versie van de website zal verschijnen. Misschien hebt u meer geluk dan wij.

Succes.