We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

YoutubeWist u dat Youtube gegevens bijhoudt over uw videosnelheid? Niet verwonderlijk als u bedenkt dat Youtube eigendom is van Google. Gelukkig mag u deze gegevens ook zelf controleren.

Dat Google van zowat alles wat u doet op het Internet gegevens opslaat, is algemeen bekend. Zelfs als Youtube gebruiker ontsnapt u niet aan het Big Brother gehalte van de zoekgigant, tenminste als u een account hebt op Youtube (of Google). Eén van de zaken waar Google vooral in geïnteresseerd is, is uw internetsnelheid en meer bepaald uw videosnelheid, om de doodeenvoudige reden dat streaming video een ideaal instrument is om internetsnelheden te meten.

Youtube: Controleer de videosnelheid

Voor Youtube (Google) is het kennen van de videosnelheid of internetsnelheid vooral interessant om professionele redenen, maar uzelf kunt er ook uw voordeel uithalen. Zo kunt u zelf controleren hoe uw videosnelheid de afgelopen periode geëvolueerd is en nagaan of uw provider u niet "in het zak zet". Bovendien is het leuk om uw internetsnelheid te vergelijken met die uit de rest van de wereld (Global).

  • Surf naar http://www.youtube.com/my_speed om uw videosnelheid te controleren.
  • Van zodra de pagina opent, krijgt u een woordje uitleg (in het Engels).
  • Als in het menu klikt op: Your results, kan u beginnen met het meten van de videosnelheid. Opmoment dat we dit artikel updaten, verscheen de melding 'Results for your location are not available yet'. Hopelijk hebben jullie meer geluk.

Youtubesnelheid1

  • Indien u dat wenst kunt u ook nog meer informatie opvragen over de methodes voor het doen van metingen door op link onderaan te klikken (zie schermafdruk).