Facebook IconVertoeft u regelmatig op Facebook? Lees dan zeker deze 7 top tips die we voor u verzamelden!

Ondanks de velen miljoenen Facebook gebruikers zijn er nog altijd mensen die alle mogelijkheden van de sociale netwerksite (en aanverwanten) niet kennen. Begrijpelijk aangezien het aantal opties en mogelijkheden met de dag groeit. Wij verzamelden alvast de 7 leukste tips voor u.

Tip1: Chatten, maar niet met iedereen!

Dat u op Facebook kan chatten met uw vrienden weet u ongetwijfeld al. Wat u misschien niet weet is dat u uw chatstatus kan verbergen voor bepaalde Facebookvrienden. Online, maar niet voor iedereen dus.

  • Wilt u voorkomen dat bepaalde Facebookvrienden zien dat u beschikbaar bent om te chatten? Doe dan het volgende:
  • Log in op Facebook en klik op het tandwielicoontje van het chatvenster > Geavanceerde instellingen (zie schermafdruk).

10 Facebook Tips1

  • Bij het venster dat opent vult u vervolgens de namen in van uw Facebookvrienden die niet mogen zien dat u online bent.

10 Facebook Tips2

  • Bevestig met een klik op Opslaan.

Als alternatief voor bovenstaande methode kunt u op de naam van uw Facebookvriend in de lijst klikken. In het gespreksvenster dat opent klikt u op het tandwielicoontje > Ga offline voor ... (Naam vriend). 

Tip 2: Chatten op Facebook vanaf de desktop.

U kan ook chatten op Facebook zoder daarvoor rechtstreeks in te loggen om de sociale netwerksite. Met ChitChat kan het het gewoon vanaf je desktop. We hebben het niet getest, maar zoals altijd opletten tijdens de installatie zodat u niet opgezadeld raakt met ongewenste programmatuur.

Tip 3: Facebook status updaten vanuit de browser.

Alweer een tip voor de gebruikers van Firefox. Zij kunnen Facebook messenger installeren als add-on voor Firefox. Chatten, lullen en zeveren vanuit uw browser dus.

Tip 4: Status updates verbergen op de tijdlijn voor bepaalde vrienden:

Dat niet iedereen affaire heeft met wat u aan het doen bent (status updates) lijkt logisch. Toch zijn er Facebookers die nog steeds niet weten hoe ze status updates of berichten kunnen verbergen voor bepaalde personen op de tijdlijn (uw baas bijvoorbeeld).

Om uw Status updates of berichten te verbergen op de tijdlijn voor bepaalde 'vrienden' op Facebook doet u het volgende:

  • Log in op facebook  en ga naar privacyinstellingen.
  • In het venster dat volgt, klikt u op Instellingen bewerken naast: Instellingen voor maken van contact.

10 Facebook Tips3

  • Bij het dialoogvenster dat opent klik u op de knop naast Wie kan berichten van anderen zien op  je tijdlijn.....

10 Facebook Tips3a

  • In het volgende dialoogvenster geeft u vervolgens de namen in van personen die de berichten op uw tijdlijn niet mogen zien.

10 Facebook Tips4

  • Bevestig met een klik op: Wijzigingen opslaan.

Tip 5: Toon je status updates ondersteboven.

Deze vinden we persoonlijk de leukste uit de rij. Wist u dat u jouw status updates ondersteboven kan tonen op Facebook? Het enige wat u hiervoor moet doen is naar Fliptext.org surfen. Vul de gewneste tekst in, klik op de knop Flip Text en kopieer deze naar Facebook.

Tip 6: Twitter op uw fanpagina.

U kan een Twiiter applicatie installeren voor uw Facebook fanpagina. Al uw gefluit wordt dan zichtbaar op uw fanpagina. Interesse? Klik hier

Tip 7: Video's downloaden van Facebook.

Net zoals bij YouTube, kunt u ook van Facebook video's downloaden, zoals met online dienst DownFacebook bijvoorbeeld. Het enige wat u moet doen is het webadres invullen (knippen en plakken) en op de knop Download Video! klikken.