Facebook IconVertoeft u regelmatig op Facebook? Lees dan zeker deze 7 top tips die we voor u verzamelden!

Ondanks de velen miljoenen Facebook gebruikers zijn er nog altijd mensen die alle mogelijkheden van de sociale netwerksite (en aanverwanten) niet kennen. Begrijpelijk aangezien het aantal opties en mogelijkheden met de dag groeit. Wij verzamelden alvast de 7 leukste tips voor u.

Tip1: Chatten, maar niet met iedereen!Con Karampelas 1178814 Unsplash

Dat u op Facebook kan chatten met uw vrienden weet u ongetwijfeld al. Wat u misschien niet weet is dat u uw chatstatus kan verbergen voor bepaalde Facebookvrienden. Online, maar niet voor iedereen dus.

  • Wilt u voorkomen dat bepaalde Facebookvrienden zien dat u beschikbaar bent om te chatten? Doe dan het volgende:
  • Log in op Facebook en klik op het tandwielicoontje van het chatvenster > Blokkeerinstellingen (zie schermafdruk).

7tips Fb1

  • Bij het venster dat opent vult u onder de rubriek chatberichten blokkeren de namen in van uw 'Facebookvrienden' in.

7tips Fb2

  • Bevestig met een klik op Opslaan.

Als alternatief voor bovenstaande methode kunt u op status actief uitschakelen klikken.. In het dialoogvenster dat opent kan u dan namen invullen van personen die u al dan niet online 'mogen' zien.

7tips Fb5

Tip 2: Chatten op Facebook vanaf de desktop.

U kan ook chatten op Facebook zonder daarvoor rechtstreeks in te loggen om de sociale netwerksite. Met ChitChat kan het het gewoon vanaf je desktop. We hebben het niet getest, maar zoals altijd opletten tijdens de installatie zodat u niet opgezadeld raakt met ongewenste programmatuur.

Tip 3: Facebook volgt je overal, maar niet met Firefox!

Voorkom dat Facebook u op internet volgt. De Facebook Container-extensie voor Firefox helpt je controle te nemen en je webactiviteit te isoleren van Facebook. De extensie voor Firefox kan u downloaden op: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/facebook-container/

Tip 4: Status updates verbergen op de tijdlijn voor bepaalde vrienden:

Dat niet iedereen affaire heeft met wat anderen op jouw tijdlijn plaatsen lijkt logisch. Toch zijn er Facebookers die nog steeds niet weten hoe ze statusupdates of berichten kunnen verbergen voor bepaalde personen op de tijdlijn (uw baas bijvoorbeeld).

Om Statusupdates of berichten van anderen te verbergen op de tijdlijn voor bepaalde 'vrienden' op Facebook doet u het volgende:

  • Log in op facebook en ga naar instellingen.
  • In het venster dat volgt, klikt u in de linkerkolom op: Tijdlijn en Taggen.
  • Klik op bewerken naast: Wie kan zien wat anderen op je tijdlijn plaatsen..

7tips Fb3

  • Selecteer aangepast.
  • Vul de namen in van personen die de updates niet mogen zien.

7tips Fb4

  • Bevestig met een klik op: Wijzigingen opslaan.

Tip 5: Toon je status updates ondersteboven.

Deze vinden we persoonlijk de leukste uit de rij. Wist u dat u jouw status updates ondersteboven kan tonen op Facebook? Het enige wat u hiervoor moet doen is naar Fliptext.org surfen. Vul de gewenste tekst in, klik op de knop Flip Text en kopieer deze naar Facebook.

Tip 6: Twitter op uw fanpagina.

U kan een Twitter applicatie installeren voor uw Facebook fanpagina. Al uw gefluit wordt dan zichtbaar op uw fanpagina. Interesse? Klik hier

Tip 7: Video's downloaden van Facebook.

Net zoals bij YouTube, kunt u ook van Facebook video's downloaden, zoals met online dienst DownFacebook bijvoorbeeld. Het enige wat u moet doen is het webadres invullen (knippen en plakken) en op de knop Download Video! klikken.