vrijdag, augustus 06, 2021

Surftip IconNu zijn we geen kenners van kwantumfysica en we kunnen we ons niet voorstellen hoe groot ons Universum is. Tot we op een site terecht kwamen dat ons een beter inzicht gaf.

Nog niet zo lang geleden ging men er vanuit dat kwarkdeeltjes de kleinste waren die er bestonden. Tot men begon over de donkere materie. Ook nog niet zo lang geleden dacht men dat ons heelal oneindig was en wellicht het enige was. Tot men op de proppen kwam met de veelbesproken snaartheorie, waarin men probeert de bewijzen dat er meerdere Universa zijn die mekaar af en toe raken. Kortom, hoe de kleinste (letterlijk) dingen rechtstreeks in verband kunnen staan met de grootste (ook letterlijk). Van picometer (ofwel 0,000 000 000 001 meter) tot lichtjaren op één website en een scrolwieltje.

Surftip: De schaal van het universum

Op de website De schaal van het Universum, kunt u met het scrolwieltje, de grenzen van ons Universum ontdekken en inzoomen tot de kleinst bekende deeltjes die we momenteel kennen. Onderweg komt u allerlei afbeeldingen tegen, als u er op klikt krijgt u een woordje uitleg. De website is van origine Engelstalig, maar als u op other languages klikt, kunt u ook voor het Nederlands kiezen, al is alles nog niet vertaald.

Universum1

Interesse? Surf dan naar htwins.net/scale2/

Opgelet: U hebt de FlashPlayer van Adobe nodig.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...