maandag, november 29, 2021

Surftip IconNu zijn we geen kenners van kwantumfysica en we kunnen we ons niet voorstellen hoe groot ons Universum is. Tot we op een site terecht kwamen dat ons een beter inzicht gaf.

Nog niet zo lang geleden ging men er vanuit dat kwarkdeeltjes de kleinste waren die er bestonden. Tot men begon over de donkere materie. Ook nog niet zo lang geleden dacht men dat ons heelal oneindig was en wellicht het enige was. Tot men op de proppen kwam met de veelbesproken snaartheorie, waarin men probeert de bewijzen dat er meerdere Universa zijn die mekaar af en toe raken. Kortom, hoe de kleinste (letterlijk) dingen rechtstreeks in verband kunnen staan met de grootste (ook letterlijk). Van picometer (ofwel 0,000 000 000 001 meter) tot lichtjaren op één website en een scrolwieltje.

Surftip: De schaal van het universum

Op de website De schaal van het Universum, kunt u met het scrolwieltje, de grenzen van ons Universum ontdekken en inzoomen tot de kleinst bekende deeltjes die we momenteel kennen. Onderweg komt u allerlei afbeeldingen tegen, als u er op klikt krijgt u een woordje uitleg. De website is van origine Engelstalig, maar als u op other languages klikt, kunt u ook voor het Nederlands kiezen, al is alles nog niet vertaald.

Universum1

Interesse? Surf dan naar htwins.net/scale2/

Opgelet: U hebt de FlashPlayer van Adobe nodig.

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...