zaterdag, september 23, 2023

Facebook IconTeveel statusupdates op uw muur? Mist u al eens berichten van echte vrienden? Facebook biedt hulp.

Zoals u weet kan het aantal vrienden op Facebook snel oplopen. Het probleem hierbij is dat Facebook geen onderscheid maakt tussen kennissen en echte vrienden. Van zodra u een vriendschapsverzoek aanvaard, verschijnen de statusupdates en berichten van de persoon in kwestie op uw muur. Nu voorziet de sociale netwerksite wel de mogelijkheid lijsten te maken waardoor u personen kan toevoegen aan bijvoorbeeld familie of goede vrienden. Verder kunt u zelf lijsten aanmaken naar persoonlijke voorkeur en de instellingen bewerken opdat bepaalde statusupdates en berichten gefilterd worden. Kortom, u kan het aantal berichten op uw muur beperken en ervoor zorgen dat u enkel de belangrijke nieuwtjes ziet van mensen die er echt toe doen, maar daar bent u wel even zoet mee en vergt de nodige discipline.

Facebook: Statusupdates prior aan vrienden

Lui als we zijn (discipline ontbeert ons ook) zochten we naar een oplossing om kennissen en echte vrienden snel te sorteren. En zie, Facebook zelf biedt daar een (vrij onbekend) oplossing voor. De kans dat u achteraf nog berichten mist van vrienden die er echt toe doen, wordt beperkt.

 • Om te beginnen surft u naar Friends organiser.
 • Op de pagina dat opent doet Facebook suggesties van 'vrienden' waarmee u weinig interactiviteit had de afgelopen tijd. Let wel dat Facebook maar een beperkt aantal vrienden suggereert. Wilt u meer vrienden aan de lijst met kennissen toevoegen moet u onderaan op de link klikken.

Facebookvriendennew1

Zoals u kan zien in bovenstaand schermafdruk, verschijnen nieuwsberichten van kennissen minder vaak op uw muur, kunt u inhoud delen met uitzondering van kennissen, en bovendien worden de personen in kwestie niet op de hoogte gebracht van het feit dat u ze verwijst naar een 'minder belangrijke' lijst (ha!).

 • Van zodra u de suggesties (lijst) gecontroleerd hebt hoeft u enkel maar op Toevoegen aan kennissen te klikken. Bij de volgende stap is het mogelijk deze functie kenbaar te maken aan uw vrienden. Dat kan via jouw tijdlijn of een privébericht.

Facebookvriendennew2

 • Klaar! Voortaan zal je muur er stukken overzichtelijker uitzien omdat de statusupdates van uw echte' vrienden prioriteit krijgen

De slimme lijsten in de praktijk?

Nu u het onderscheid gemaakt hebt tussen vrienden en kennissen vraagt u zich wellicht af hoe Facebook de nieuwsberichten sorteert. Wel eerst zal de sociale netwerksite kijken naar de uw (echte) vrienden op de site. Hun berichten krijgen prioriteit. In de tweede fase wordt er naar de lijst met kennissen gekeken. De berichten van deze mensen krijgen prioriteit naargelang gezamenlijke interesse, werk, school en/of locatie.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...