Facebook IconBeveiliging stopt niet op uw lokale computer. Ook uw online profielen (Facebook) houdt u best even in de gaten. Dat kan met ESET Social Media Scanner bijvoorbeeld.

 

Het spreekt dat de populariteit van sociale media ook voor mensen en organisaties met dubieuze bedoelingen een lucratieve zaak kan zijn. Op uw hoede zijn is en blijft de boodschap, maar er is hulp.

We hoeven niet uit te leggen dat sociale media zoals Facebook een lucratieve afzetmarkt is voor organisaties met slechte bedoelingen. In de praktijk wil dat zeggen dat uw muur bevuild kan worden met gevaarlijke links, u aangespoord kan worden om dubieuze apps te installeren, zelfs identiteitsdiefstal behoort tot de mogelijkheden. U begrijpt dat het beveiligen van uw online-profiel een noodzaak is. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen zoals ESET Social Media Scanner bijvoorbeeld.

ESET Social Media Scanner: Beveilig uw Facebook-profiel

  • De applicatie vindt u op deze link. U begrijpt dat om optimale resultaten te bekomen, u de app wel enkele 'toestemmingen' moet verlenen.

Eset1

Eset2

  • Nadat u op toestaan klikt, krijgt u een overzicht van wat ESET Social Media Scanner allemaal kan, doet en scant.
  • We kunnen een lijst neerpennen, maar onderstaand schermafdruk lijkt ons voldoende.

Eset3

  • Het uiteindelijke doel, een profielscan uitvoeren volgt als laatste. Nadat u op de gelijknamige knop klikt verschijnen de resultaten na enkele minuten.

Eset4

Succes!