Dropbox IconNog niet vertrouwd met Dropbox? Van ons krijgt u alvast een kleine introductie en enkele weetjes over wat men soms ook "de moeder der online opslag".

Na al het cloud geweld van OneDrive (Microsoft) en Google Drive zou men bijna vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als Dropbox.

Dropbox zorgde er op zijn eentje voor dat reuzen zoals Microsoft & Google wakker geschud werden. Dankzij Dropbox beseften ze dat er behoefte was aan online opslag (cloud) dat bovendien bereikbaar is met andere computers en mobiele apparaten. Voor hen die Dropbox nog niet kennen (ja, die mensen bestaan nog), geven we een kleine introductie en enkele leuke tips.

Dropbox: Enkele weetjes en tips

Dropbox: Introductie

  • Dropbox werkt onafhankelijk, wat zoveel wil betekenen als dat u geen Microsoft- of Google account moet hebben. Een geldig mailadres is uiteraard wel noodzakelijk.
  • Dropbox kunt u gratis gebruiken. Bij een gratis account krijgt 2 gigabyte online opslag ter beschikking. Hen die dat wensen kunnen overschakelen naar een betalend account. Voor een kleine 100 dollar per jaar krijgt u zowaar 1000 gigabyte ter beschikking.
  • Voor elke gebruiker die u overhaalt/inviteert om Dropbox te gebruiken, krijgt u nog eens 125 Megabyte extra.

Dropbox: Weetjes

  • Als u met de Dropbox app op uw smartphone of tablet een foto of tekstdocument markeert als favoriet, blijven deze beschikbaar om te bekijken/lezen, ook al is er geen Wi-Fi of internetverbinding voorhanden is.
  • Indien u dat wenst kunt u de Dropbox map als standaard gebruiken voor Mijn Documenten (Windows). Klik met rechts op (Mijn) Documenten > Klik op Eigenschappen > Selecteer het tabblad Locatie > Klik op Verplaatsen en selecteer de Dropbox map.
  • Mocht u om één of andere redenen geen toegang hebben tot Dropbox, kunt u altijd nog op alternatieve wijze bestanden uploaden naar Dropbox. Dit kan via https://sendtodropbox.com/
  • Firefox gebruikers weten dat de browser erg personaliseerbaar is wat instellingen en add-ons betreft. U begrijpt dat, als u de vuurvos op verschillende computers gebruikt, het een hele klus is om uw voorkeuren overal hetzelfde af te stemmen. Maar van Firefox is er ook een mobiele versie (portable) beschikbaar. Als u deze versie upload naar Dropbox zijn je voorkeuren overal beschikbaar en gesynchroniseerd.
  • Als u een fervent downloader bent en al eens torrent files binnen haalt, is Dropbox zeker de moeite waard. U kan rustig uw computer verlaten tijdens het downloaden. Voorwaarde is wel dat u in uw torrent programma de Dropbox map als bestemming instelt.

Update:

Een  lezer maakte er ons attent op dat de cijfers die we eerder publiceerden niet klopten. We hebben de gegevens aangepast (Dank u! Skyper). De reden waarom we ons vergistte is omdat, toen we het artikel schreven, simultaan ook een kijkje aan het nemen waren bij Copy.com.

Bij Copy krijgt u wel 15 Giga gratis en 5 bij het installeren van de app + nog eens 5 als u een gebruiker aanbrengt.

Wordt vervolgd....