Facebook IconWat kan u doen u als u ongewenste reacties of berichten op uw muur van Facebook ziet verschijnen? Juist ja, verbergen. Maar in de digitale wereld alles mogelijk, zelfs verborgen berichten of reacties lezen.

Beweren dat Facebook een privacyprobleem is een open deur intrappen. Programmeurs zijn niet blind voor deze tekortkoming, bijgevolg duurde het ook niet lang vooraleer er allerhande tooltjes op het net verschenen waarmee u berichten en informatie kan achterhalen die normaal niet voor derden zichtbaar zijn. Neem nu ZoomSphere, zei ontwikkelden het programma Hidden Post Explorer.

Facebook: Verborgen berichten lezen

  • Met Hidden Post Explorer kunt u op elke pagina berichten lezen die verborgen werden door de pagina eigenaar of administrator.
  • Om te bewijzen dat verborgen reacties en berichten nog steeds ronddwalen op Facebook, kunt u gewoon in de rechterbovenhoek op de Link to original post-knop klikken en u wordt meteen naar de originele post gebracht.
  • Mocht u een bericht, post of reactie interessant vinden, kunt u de muur, informatie en een kleine biografie van de gebruiker die het bericht plaatste, bekijken.

Hidden Post Explorer

U begrijpt dat bovenstaande tip een groot privacyprobleem van Facebook blootlegt. Door programmatuur zoals Hidden Post Explorer vrij te geven wil ZoomSphere Facebook uitdagen om er iets aan te doen. Facebook staat dus voor een zware opdracht om de privacy van hun gebruikers beter te beschermen, maar intussen bent u er ook achter gekomen dat een post verbergen, weinig zin heeft.

Hidden Post Explorer is gratis, werkt online en u hoeft niks te downloaden. Inloggen volstaat.

Opmerking:

Op moment van schrijven werkt Hidden Post Explorer zonder problemen, maar het zou kunnen dat als u dit artikel pas (veel) later leest, Facebook hun code hebben aangepast