maandag, november 29, 2021

Prullenbak IconEen account aanmaken op websites en webdiensten is vaak in een vingerknip gebeurd, maar een account weer verwijderen, is zoals u weet, dikwijls een ander verhaal. Maar er is hulp.

Een account aanmaken op sociale netwerksites, webdiensten en websites is dikwijls een kwestie van enkele klikken. Maar als u achteraf spijt hebt van u beslissing, en u jouw account weer wil verwijderen, bent u vaak verder van huis. Vaak is de pagina waarop u jouw account kan stopzetten zo goed verborgen, dat een normaal mens ze nauwelijks vindt. Een andere methode die veel gebruikt wordt is, dat de procedure om uw account op te zeggen zo ingewikkeld is, dat u er zelfs nog niet wil aan beginnen. Geloof het of niet, soms is uw account verwijderen gewoon onmogelijk!

Just Delete Me! Hulp bij het verwijderen van online accounts

U hebt het allicht al begrepen. Net zoals in het echte leven, bent u snel ergens aan verbonden, maar o-wee als u wil terugkomen op uw beslissing. Maar soit, we hebben het al honderden keren gezegd op onze website, altijd nadenken vooraleer je je gegevens ergens achterlaat of een verbintenis aangaat op het Internet. Maar we blijven mensen, en mensen maken fouten. Dus zal het u ook al eens overkomen zijn dat u spijt had van een registratie. Gelukkig zijn er online wel altijd diensten te vinden die inspelen op zulke dingen.

 • Zo is er bijvoorbeeld de website Just Delete Me. Op deze website vindt u een grote verzameling van websites en webdiensten waarvoor u een account nodig heeft.
 • Elke website is voorzien van een kleurcode. Groen wil zeggen dat u uw account eenvoudig kan verwijderen(easy), oranje betekent dat het iets moeilijker is (medium) en rood belooft u moeilijkheden (hard).
 • Indien de site in het zwart gekleurd is, wil dat zeggen dat het onmogelijk is om uw account te verwijderen.

Deleteme 1

 • Als u op de "Show Info" (Toon informatie) link klikt, krijgt u extra informatie betreffende het verwijderen van je account (of gegevens). Ook al gebruikt u JustDeleteMe in het Nederlands, dan nog kan de informatie in het Engels zijn.
 • De website Just Delete Me is in 11 talen te gebruiken en te bekijken (zie vlag-icoontje bovenaan), het Nederlands staat daar bij.

Succes!

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...