Spam IconAlle spamfilters en instellingen ten spijt, blijven we dagelijks worstelen met ongewenste mails. Ongewilde nieuwsbrieven en reclame blijven Inbox vervuilen. Maar er is hoop onder de naam Unsubscriber.

De grens tussen regelrechte spam en ongewenste reclame is filterdun. U begrijpt dat het voor zowel online maildiensten als software op desktop een hele klus is om gewenste van ongewenste mails te scheiden. Als u een desktopprogramma gebruikt kan een spamfilter helpen. Als u online maildiensten gebruikt zoals Gmail, Outlook.com, Yahoo of AOL kunt u natuurlijk geen spamfilter installeren die u kan "opleiden". Online maildiensten bieden u wel hulp aan met allerlei instellingen en labels, maar waterdicht is het systeem niet. Ondanks alles blijven er mails in je inbox aanbelanden die u liever kwijt dan rijk bent. Daar kan u natuurlijk ook een mouw aanpassen door de maildienst te laten weten dat het bericht onder de categorie 'ongewenst' valt, maar intussen bent u weer enkele seconden, zo niet minuten kwijt. We kunnen nog uren doordrammen over dit onderwerp maar we willen het graag hebben over de online dienst Unsubscriber. Unsubscriber helpt u bij het uitschrijven van nieuwsbrieven en andere ongewenste reclame die in jouw mailbox aankomen.

Unsubscriber: Uitschrijven voor nieuwsbrieven, spam en andere ongewenste mails

Unsubsriber: Hoe werkt het?

Bij veel nieuwsbrieven en reclame dat u toegezonden wordt, kunt u zichzelf uitschrijven. Probleem daarbij is dat de link om dat te doen, of goed verborgen is, of de procedure slorpt veel van je kostbare op. Unsubscriber voegt een map toe aan uw Inbox (Unsubscribe). Als u zich wenst uit te schrijven voor een nieuwsbrief of reclame, sleept u het ongewenste bericht naar de map en de mensen van Unsubscriber doen de rest. U wint niet alleen veel tijd, maar u geraakt ook van die domme mails vanaf.

Unsubscriber1

Unsubscriber: Wat moet u doen?

  • Om te beginnen surft u naar Unsubscriber. Op de pagina dat opent, klikt u op de Simplify my Inbox (zie schermafdruk hierboven). U kan inloggen met je Gmail, Outlook.com, Yahoo of AOL account. Accepteer de gebruikersovereenkomst en u kan beginnen.

Unsubscriber2

  • U begrijpt dat om goed kunnen te werken Unsubscriber toegang tot je mails nodig heeft. Afhankelijk van je maildienst zult u dus de nodige toestemming(en) moeten verlenen. Wij testte bij Gmail en moesten maar 1 keer klikken (zie schermafdruk).

Unsubscriber3

  • Bij de volgende stap komt u terecht bij je 'persoonlijke' pagina op Unsubscriber. Hier kunt u desgewenst extra aliassen of e-mailaccounts toevoegen. Unsubscriber deactiveren kan ook trouwens.

Unsubscriber4

  • We raden u trouwens aan om deze pagina bij je favorieten of bladwijzers te plaatsen, kwestie van snel te kunnen handelen mocht u van e-mailadres veranderen etc.

Unsubscriber: Wat nog?

Voor alle duidelijkheid, Unsubscriber is geen echte spamfilter! Unsubscriber is een online hulpmiddel waarmee u zichzelf supersnel kan uitschrijven voor nieuwsbrieven en andere ongewenste reclame dat de optie tot uitschrijven aanbiedt. U bespaart er enorm veel tijd door en houdt uw mailbox weer net dat tikje overzichtelijker. We kunnen ons wel voorstellen dat er computergebruikers zijn die niet staat te springen om het feit dat een derde partij zomaar mee je mails kan nakijken, maar geloof ons vrij, dat weet je ook niet zeker zonder Unsubscriber, maar zij hebben tenminste je toestemming gevraagd! Helaas werkt Unsubscriber (voorlopig) alleen Bij Gmail, Outlook.com, Yahoo en Aol.