Microsoft LogoTerwijl bijvoorbeeld Google en Dropbox al langer de mogelijkheid bieden om de recente activiteiten van uw account te controleren, voegde Microsoft deze functie pas recentelijk toe.

Het controleren van recente activiteiten biedt gebruikers de mogelijkheid om eventuele misbruiken van hun account snel te achterhalen. Om de reden waarom Microsoft zo lang talmde om deze functie toe te voegen, hebben we het raden. Het blijft in elk vreemd dat een bedrijf dat al lange tijd met online accounts werkt, zo lang treuzelt om deze extra veiligheid in te bouwen. Maar goed, onze mening interesseert jullie niet echt, vandaar de uitleg hoe en waar u moet zijn om de recente activiteiten van je Microsoft account te controleren.

Om de recente activiteiten van je Microsoft account te controleren doet u het volgende:

  • U kan gewoon rechtstreeks naar deze link surfen. Mogelijk moet u wel eerst inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Hebt u de 2-staps verificatie geactiveerd, moet u mogelijk nog een bijhorende code invullen die naar je e-mailadres of GSM gestuurd wordt.
  • Nadat u ingelogd bent, klikt u in de linker kant op Recente activiteiten.

Activiteiten MS Account A

  • Op de pagina dat volgt, krijgt u dan een overzicht van je recente Microsoft account activiteiten. Zo ziet u bijvoorbeeld datum en uur van inloggen, IP-adres en dergelijke meer. Ontdekt u oneigenlijk gebruik? Laat Microsoft het dan zo snel mogelijk weten door op de knop "Dat ben ik niet" te klikken.

Activiteiten MS Account B

Succes!