Facebook IconHet zal u wellicht niet verbazen dat Facebook ook je zoekgeschiedenis opslaat. Maar geen nood, u kan de Facebook zoekgeschiedenis wissen. In deze tip leggen we uit hoe.

De zoekgeschiedenis wissen is altijd een goed idee als u ietwat begaan bent met jouw privacy. Of het nu die van Google, Bing of Facebook is maakt eigenlijk weinig uit. Zolang u met meerdere personen aan 1 computer werkt, en niet graag hebt dat anderen zien wat u zoal opzoekt, kunt u maar beter de zoekgeschiedenis wissen. Ook Facebook biedt u de mogelijkheid om je zoekgeschiedenis te wissen.

Om je zoekgeschiedenis van Facebook te wissen doet u het volgende:

  • Log in op Facebook met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Van zodra u ingelogd bent klikt u op het gereedschapsicoontje (pijltje bij de nieuwe lay-out )in de rechter bovenhoek.
  • Navigeer en klik met de linkermuisknop op: Instellingen en Privacy.

Zoekgeschiedenis Facebook1

  • Er opent een nieuw menu. Hier klikt u op: Activiteitlogboek.

Zoekgeschiedenis Facebook2

  • Op de pagina dat opent klikt u in de linkerkolom op: Filteren.

Zoekgeschiedenis Facebook3

  • Er opent een nieuw dialoogvenster. Scrol naar beneden en plaats een bolletje bij: Zoekgeschiedenis.
  • Klik op: Save Changes (of opslaan).

Zoekgeschiedenis Facebook4

  • Je zoekgeschiedenis verschijnt nu links van het scherm.
  • U kan elke zoekopdracht afzonderlijk wissen door op de 3 puntjes > Verwijderen te klikken.
  • Wenst u liever al je zoekopdrachten in één keer te verwijderen, klik dat op: Zoekgeschiedenis wissen.

Zoekgeschiedenis Facebook5

Klaar! U hebt met succes je zoekgeschiedenis gewist op Facebook.

Succes!