Facebook IconAls u nieuwe vrienden maakt op Facebook, dan krijgen anderen (afhankelijk van uw instellingen) daar een melding van. Wilt u dat liever niet?

U kent ongetwijfeld de situatie waarbij u een nieuw vriendschapsverzoek accepteert op Facebook. Van zodra u op bevestigen klikt, krijgen anderen (openbaar, vrienden) een melding te zien in de aard van "ABC en XYZ zijn nu vrienden". Nu zijn er wel meerdere redenen te bedenken waarbij u liever niet wil dat anderen een melding zien verschijnen van zodra u een nieuwe vriend toevoegt. Geen nood! Met Facebook biedt u de mogelijkheid om meldingen over nieuwe vrienden te verbergen.

Facebook: Meldingen nieuwe vrienden verbergen

  • Surf naar Facebook en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik op uw naam zodat uw tijdlijn opent.
  • Klik op de de knop: Activiteitlogboek weergeven.

Activiteitlogboek1

  • Klik in de linkerkolom op vrienden (indien vrienden niet zichtbaar is, klikt u eerst op meer...)
  • Rechts bovenaan ziet u drie icoontjes. Klik op  het middelste icoontje (ziet eruit als een tekstballon-zie schermafdruk).
  • Verwijder het vinkje bij: Rapporten van nieuwe vrienden.

Nieuwe Vrienden1

  • Klaar.