zaterdag, september 23, 2023

Facebook IconNiet alle nieuwe functies van Facebook krijgen veel media aandacht, zoals de recent geïntroduceerde berichtenplanner of de mogelijkheid om berichten in (uit) het verleden te posten.

Als Facebook met iets nieuws op de proppen komt, leest u dat de dag erna wel ergens in de krant of tijdschrift. Begrijpelijk, want meestal hebben de wijzigingen die Facebook doorvoert, betrekking tot de privacy van de gebruikers, en dat is nu eenmaal een 'hot topic'. Maar soms voert men bij Facebook ook wijzigingen door die de gebruikerservaring ten goede komen, zoals de onlangs uitgerolde berichtenplanner waarmee u berichten kan plannen, of berichten kan posten in het verleden. Het hoe en waarom? Dat leest u hieronder.

Facebook: Posten in het verleden of berichten plannen

Facebook is ontstaan in 2004 en werd populair ergens rond het jaar 2006. U begrijpt dat er bij veel gebruikers belangrijke levensgebeurtenissen plaatsvonden voor die tijd. Denk bijvoorbeeld aan geboortes en huwelijken. De tijdlijn die Facebook enkele jaren geleden introduceerde, had eigenlijk als doel een overzicht te bieden aan en van de gebruiker(s). Maar als u bijvoorbeeld getrouwd bent in 1998 had u een probleem (sowieso, maar dat terzijde), want u kon op Facebook wel melden dat u getrouwd was, maar u kon dat dus niet op die datum in het verleden plaatsen, net zoals de bijhorende foto's. Voortaan kan dat dus wel. U kan perfect berichten en foto's op uw tijdlijn delen, in het verleden. U kan (helaas) maar terug tot 1970.

 • Het enige wat u moet doen is uw bericht opstellen en op het pijltje klikken naast plaatsen.
 • In het uitklapmenu kiest u dan voor: Bericht datum in het verleden geven.

Fb Post 1

 • Bij het dialoogvenster dat volgt selecteert u vervolgens het jaar, maand en dag.

Fb Post 2

 • Klik op: Datum in het verleden geven en u bent klaar.

Facebook: Posten in het verleden of berichten plannen

Samen met berichten posten uit het verleden werd er ook een planner toegevoegd. Zo kan u uw statusupdates pas later kenbaar maken. Maar volgens ons is de planner vooral bedoeld voor ondernemers en bedrijven die aanwezig zijn op Facebook. Het is logisch dat als u een groot publiek wil bereiken, u uw berichten niet om 4.00 uur in de ochtend op Facebook gooit. Voortaan hoeft dat zelfs niet meer want u kan uw post perfect laten verschijnen tijdens de 'spitsuren' op Facebook.

Het principe werkt hetzelfde.

 • Schrijf uw bericht en klik op het pijltje naast Plaatsen.
 • Selecteer in het uitklapmenu: Bericht plannen.
 • Kies een datum (en uur) in de toekomst.

Fb Post 3

 • Klik op Plannen en u bent klaar.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...